Commissie

Sanitaire toestellen

349 044

Sanitaire toestellen
Normalisatie op het terrein van sanitaire toestellen gaat over aansluitmaten, producteigenschappen en duurzaamheid van toiletpotten, urinoirs, baden, douchebakken en wanden, whirlpools, in keramiek, kunststof en andere voorkomende materialen. In de commissie zijn plaatsen vrij voor deelname van bij dit onderwerp betrokkenen. Meer detailinformatie staat in het commissieplan.

Het werkterrein van deze normcommissie is normaliseren op het gebied van sanitaire toestellen. Dit betreft voornamelijk het functioneren, de materiaaleigenschappen en de gebruikte aansluitmaten van sanitaire toestellen.

Commissieplan van 349 044 'Sanitaire toestellen'.

In Nederland worden geen nationale normen meer ontwikkeld voor 'sanitaire toestellen'. De normcommissie bestaat momenteel alleen uit enkele producenten en een keuringsinstelling. Uitbreiding van de commissie met gebruikers/afnemers en adviseurs op het gebied van sanitaire toestellen is wenselijk. De normcommissie volgt het werk in CEN/TC 163 'Sanitairy appliances'. Een deel van de normen van TC 163 is opgesteld onder het EC Mandaat M/110 Sanitaire toestellen en valt daarmee nu onder de Bouwproducten Regeling. Werkzaamheden concentreren zich de noodzakelijk bijstellingen van de normen ten gevolge van de invoering van deze Regeling, naast technische aanpassingen, bijvoorbeeld ten behoeve van hoe om te gaan met de duurzaamheid in productieprocessen.

Voor gedetailleerde informatie wordt verwezen naar het commissieplan.

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid, neem contact op met Emma van Sandick.

bi@nen.nl

(015) 2 690 324