Commissie

Steriliseren en Steriliteit

Steriliseren en Steriliteit
Steriliseren en Steriliteit - normcommissie 301081 Deze normcommissie volgt het Europees en mondiaal werk op het gebied van steriliseren en steriliteit.

Commissie

De normcommissie 'Steriliseren en Steriliteit' volgt het Europees en internationaal werk op het gebied van steriliseren en steriliteit. Op nationaal vlak is de normcommissie vooral actief met het schrijven en up-to-date houden van de Nederlandse richtlijnen die verschijnen in de Bundel/wegwijzer Steriliseren en Steriliteit, die ook op cd-rom wordt uitgebracht en tweemaal per jaar verschijnt.

Commissieplan

Commissieplan normcommissie 301081 - Steriliseren en Steriliteit

Programma

Ook in 2014 staat het internationale werk (zie 1.2 in het commissieplan) op het programma. Dit zal actief worden gevolgd en naar verwachting nemen verschillende leden deel aan het internationale werk.

In 2014 staat het herzien van de nationale richtlijnen en documenten met basisinformatie hoog op de agenda. Hier zal door verschillende experts aan gewerkt worden.

Tevens wordt in 2014 stilgestaan bij de stand van zaken op het gebied van validatie van stoomsterilisatoren in Nederlandse ziekenhuizen. Leidend hierin is het gelijknamige rapport van het RIVM, welke in opdracht van IGZ is opgesteld. NEN organiseert op 22 mei 2014 een evenement over het onderwerp. Daarnaast zal in 2014 het document over validatie van stoomsterilisatoren worden aangepast.

Vergaderingen normcommissie

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid, neem dan contact op met Saliha Lalout.

saliha.lalout@nen.nl

(015) 2 690 431