Commissie

Thermisch verzinken

342 042

Thermisch verzinken
De normcommissie “Thermisch verzinken” heeft zich in 1997 afgesplits van normcommissie 342 107 “Metallieke deklagen vanwege de ontwikkelingen in de Europese en mondiale normalisatie voor thermisch verzinken op dat moment.

Het werkgebied van de normcommissie 342 042 "Thermisch Verzinken" is als volgt gedefinieerd: Proces en productnormalisatie op het gebied van het verzinken van ijzer en staal, met de nadruk op de toepassing van niet-electrochemische verzinkprocessen (met name thermisch verzinken en sherardiseren):

testmethoden, toe te passen op verzinkte producten en constructies
specificaties van het verzinkwerk
handleidingen voor het gereedmaken van producten en constructies voor het verzinken en voor het omgaan met, het behandelen en verder verwerken van verzinkte producten en constructies.

Internationale normontwikkeling zal worden bevorderd door deelname aan CEN/TC 262/WG 2 ‘Hot dip galvanizing’, CEN/TC 262/WG 7 ‘Sherardizing’, ISO/TC 107/SC 4 "Hot dip galvanizing" en CEN/TC 139/WG 8 “Powder organic coatings for hot-dip-galvanized steel products”.
Niet tot het werkgebied behoort de normontwikkeling op het gebied van:
de specificatie van zink en andere grondstoffen,
normontwikkeling op het gebied van ijzeren en stalen producten voor zover dit niet van invloed is op de kwaliteit van het verzinkwerk,
normontwikkeling op het gebied van veiligheid, arbeidsplaatsbeheer en milieu in relatie tot verzinken,
normontwikkeling op het gebied van professionele kwalificaties in relatie tot verzinken

Het commissieplan van normcommissie 342 042 'Thermisch verzinken'

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als lid, neem contact op met Isabel Polderdijk.

mb@nen.nl

(015) 2 690 443