Commissie

Toepassing van statistische methoden

400069

Toepassing van statistische methoden
Het werkgebied van deze commissie betreft internationale normen en richtlijnen voor belangrijke onderwerpen als Quality Function Deployment (QFD), Six Sigma, Design for Six Sigma, Big Data, Statistical Process Control (SPC) en controlekaarten.

Commissie

Voldoet mijn product aan kwaliteitseisen? Hoe kan ik mijn processen efficiënter maken? Sluit mijn project aan bij de wensen van de klant of andere stakeholders? Methoden als Six Sigma, QFD en procesmanagement kunnen uw organisatie ondersteunen in het vinden van antwoorden op deze vragen.

Maar zijn de antwoorden dan ook voldoende objectief onderbouwd? Hiervoor kunt statistische methoden gebruiken. Op internationaal niveau vindt hierover zeer actieve normontwikkeling plaats. Belanghebbenden zijn van harte uitgenodigd om zo hun invloed uit te oefenen.

Internationale normalisatie
ISO/TC 69 'Application of statistical methods' werkt aan internationale normen en richtlijn voor Quality Function Deployment (QFD), Six Sigma, Design for Six Sigma, Big Data, Statistical Process Control (SPC) en controlekaarten. In Nederland wordt het werkprogramma slechts beperkt gevolgd terwijl er belangrijke internationale ontwikkelingen zijn.

Voorstellen voor nieuwe normen voor o.a. 'Statistical and probabilistic methods in the development of products, processes and services - Design for Six Sigma' en 'Application of statistical and related methods to new technology and product development process - Acquisition of (non-)quantitative VOC or VOS' zijn net uitgekomen.

Data worden steeds belangrijker
Data zijn makkelijker te verzamelen en worden een steeds belangrijkere informatiebron voor besluitvorming. Betrouwbare methoden om data te verzamelen en te analyseren worden dus ook steeds belangrijker. Door u aan te sluiten bij de normcommissie sluit u zich aan bij internationaal netwerk van experts, bent u op de hoogte van de state-of-the-art en heeft u invloed op de inhoud van de normen.

Informatiebijeenkomst

Op vrijdag 19 februari 2016 vond een informatiebijeenkomst plaats. Via de presentaties bieden wij u een terugblik op deze middag.

Presentaties
Presentatie NEN en normalisatie Thamar Zijlstra, NEN
Development of standards for Six Sigma René Klerx, SKF
Quality Function Deployment (QFD) Biba Visnjicki, QFD Europe

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid.

Neem contact op met Thamar Zijlstra.

thamar.zijlstra@nen.nl

(015) 2 690 154