Commissie

Veilig Tatoeëren en PMU

330 435

Veilig Tatoeëren en PMU
Bij tatoeëren en het aanbrengen van permanente make-up bestaat er voor zowel de getatoeëerde als de tatoeëerder kans op besmetting met hepatitus B of op plaatselijke huidinfecties. In Nederland kun je bij vergunninghoudende tatoeëerders en schoonheidsspecialisten veilig terecht. Dit is echter niet altijd het geval in andere Europese landen. Gezien de internationalisering van deze branches is het van belang om overal in Europa op dezelfde wijze te werken. De nationale normcommissie sluit zich aan bij het initiatief om een Europese norm te ontwikkelen voor tatoeëren en permanente make-up.

Commissie

De normcommissie voor Veilig Tatoeëren en PMU brengt expertise bij elkaar die alle thema’s van de norm dekt. Hiermee schrijven de leden een norm waarbij 'state-of-the-art' kennis zal worden gebruikt bij tatoeëren en PMU. Dit geeft de leden van de normcommissie een grote kennisvoorsprong. Ook borgt de Nederlandse normcommissie op Europees niveau het Nederlandse belang zodat de Nederlandse tatoeëerders en schoonheidsspecialisten zich zo min mogelijk hoeven aan te passen als de Europese norm er eenmaal is en het huidige vertrouwen in de branche gewaarborgd blijft.

Commissieplan

De Nederlandse Commissie zal intensief meewerken aan de ontwikkeling van een Europese norm voor 'tattooing services'. Een uitvoerige omschrijving van het werkprogramma van de normcommissie vindt u in het Commissieplan 2016.

Programma

De normcommissie zal het volgende Europese programma volgen: CEN/TC 435 Tattooing Services

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid, neem dan contact op met Thamar Zijlstra.

thamar.zijlstra@nen.nl

(015) 2 690 154


Commissieleden