Commissie

Vloeibare en gasvormige brandstoffen, smeermiddelen en verwante producten

310 028

Vloeibare en gasvormige brandstoffen, smeermiddelen en verwante producten
Normalisatie op het gebied van aardolie en aardolieproducten, vloeibare en gasvormige brandstoffen, smeermiddelen en verwante producten van synthetische of biologische oorsprong, inclusief testmethoden; bepaling en toepassing van precisiedata van testmethoden; algemene classificaties en specificaties voor transport- en stationaire toepassingen; specificaties van vloeibare en gasvormige brandstoffen bijv. benzine, diesel, autogas, gasolie en biobrandstoffen; kwaliteitseisen met betrekking tot bulk transport.

Commissie

De normcommissie is het aanspreekpunt voor Nederlandse belanghebbenden en draagt zorg voor nationale normontwikkelingsactiviteiten en de Nederlandse inbreng in de relevante technische commissies van ISO en CEN. Het secretariaat en voorzitterschap van CEN/TC 19 ligt in handen van Nederland. De normcommissie speelt daarom een belangrijke rol als denktank voor de aansturing van deze Europese technische commissie.

Commissieplan

Meer informatie over de werkzaamheden van de normcommissie 310 028 'Vloeibare ne gasvormige brandstoffen smeermiddelen en verwante producten' leest u in het jaarplan.

Programma

Het actuele programma van normcommissie 310 028 'Vloeibare en gasvormige brandstoffen, smeermiddelen en verwante producten' is terug te vinden in het werkprogramma.

Europese normen voor bio-olie uit snelle pyrolyse voor industriëleboilers bijna gereed

Moisture analysis is one of the important properties of bio-oil. Photo: VTT

Moisture analysis is one of the important properties of bio-oil. Photo: VTT

Dit artikel is gebaseerd op een publicatie in de IEA Nieuwsbrief van Eija Alakangas, VTT Technical Research Centre of Finland Ltd,voorzitter van werkgroep 41 “Pyrolysis Oil”.

Het volledige artikel kunt u hier downloaden.


Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid.

Neem contact op met Ortwin Costenobleenergy@nen.nl

(015) 2 690 330