Commissie

Wegenonderhoudsmachines en -producten

341 075

Wegenonderhoudsmachines en -producten
Het werkgebied van de normcommissie 341075 'Wegenonderhoudsmachines en -producten' is productnormalisatie op het gebied van sneeuwruimers en wegenonderhoudsmachines. De Internationale normontwikkeling wordt bevorderd door deelname aan CEN/TC 337 'Winter maintenance and road service area maintenance equipment'. De Europese regelgeving zoals ATEX, richtlijn drukapparatuur en bouwrichtlijnen worden gevolgd.

Commissie

De normcommissie is verantwoordelijk voor de CEN/TC 337 'Winter maintenance and road service area maintenance equipment' die zich bezig houdt met normalisatie uitrusting voor winteronderhoud, wegenonderhoudsmachines, interface tussen werktuigen en aandrijfmiddel en schoonmaakmachines voor wegen. Milieu-aspecten en duurzaamheid zullen de komende jaren actueel zijn. Momenteel wordt er door zout- en zoutstrooierfabrikanten’ gewerkt aan een norm met als doel de benodigde hoeveelheden wegenstrooizout te verminderen.

Commissieplan

Meer informatie over de werkzaamheden van de normcommissie 341075 'Wegenonderhoudsmachines en -producten' leest u in het commissieplan.

Programma

Nationaal werk
Geen nationaal werk.

CEN/CENELEC werk
Het werkprogramma is te vinden op www.cen.eu onder Sectors, Technical Committees and Workshops, List of Technical Committees, Workshops and other bodies; selecteer de gewenste CEN/TC en klik op "standards under development".

ISO/IEC werk
n.v.t.

Overige afspraken
Vanuit de Nederlandse normcommissie wordt actief deelgenomen aan het internationale normalisatiewerk in CEN/TC 337. NEN bezoekt de plenaire vergadering van CEN/TC 337.

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid.

Neem contact op met Nina van der Meer.

iv@nen.nl

(015) 2 690 180.