Expertgroepen Medische gassen

Expertgroepen algemeen

Werken met medische gassen brengt risico's met zich mee. Om een bijdrage te leveren aan de veiligheid en kwaliteit zijn twee expertgroepen op het gebied van medische gassen opgericht. De ene groep richt zich op medische gas- en vacuüm distributiesystemen, de andere met name op vacuümmeters, flow meters, slangen en ventielen. In beide groepen hebben zeer gedreven en betrokken experts zitting en zij wisselen kennis en ervaring uit. NEN beheert het secretariaat en begeleidt deze partijen. Bent u ook expert op het gebied van medische gassen en bent u benieuwd naar één van deze groepen? U bent van harte welkom om kennis te komen maken!

Expertgroepen specifiek

Expertgroep 1: Deze groep levert een bijdrage aan normalisatie op het terrein van medische gas- en vacuüm distributiesystemen.
Expertgroep 2: Deze groep levert een bijdrage aan normalisatie op het terrein van vacuüm meters, flow meters, slangen en ventielen.
Zij vormen het Nederlandse kennisplatform voor het beoordelen, bijstellen en opstellen van normen voor deze producten en informeren het veld hierover.

Nieuws

Op dit moment wordt onderzocht of een Nederlandse vertaling haalbaar is van de NEN-EN-ISO 7396-1:2016 'Pijpleidingsystemen voor medische gassen - Deel 1: Pijpleidingsystemen voor gecomprimeerde medische gassen en vacuüm'.

NEN organiseert op donderdag 30 maart 2017 een symposium over 'Veiligheid in de medische gassen: hoe is het anno 2017?' Komen er minder incidenten voor na het verschijnen van de circulaire in 2008? Klik hier voor meer informatie en inschrijving.

Publicaties expertgroepen

Er zijn diverse factsheets en flyers over Medische gassen verkrijgbaar via het secretariaat.

- Go with the flow: gebruik en kenmerken van flowmeters in ziekenhuizen.

Eerder door u bekeken

E-mailnieuwsbrief NEN Publiek

Nieuwe normalisatie ontwikkelingen in uw vakgebied? Als abonnee bent u als eerste op de hoogte
Schrijf je nu in

Certificaat of keurmerk?

Wat zijn de opties?
NEN faciliteert het maken van afspraken tussen marktpartijen en vervult een brugfunctie tussen normalisatie en certificatie. Voor meer informatie over Certificatie en keurmerken.
Kunnen we hiervoor bij NEN terecht?
Jazeker!Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NEN Business Development, 015 2 690 372 of businessdevelopment@nen.nl.Contact normontwikkeling

Wilt u meer informatie over of meedoen aan het ontwikkelen van normen? Mail dan naar:

marketingno@nen.nl