Commissie

Maritime navigation and radiocommunication equipment and systems

365 080

Maritime navigation and radiocommunication equipment and systems
De normcommissie Maritime navigation and radiocommunication equipment and systems volgt en neemt deel aan het internationale normalisatiewerk van de IEC/TC 80 Maritime navigation and radiocommunication equipment and systems.

Het internationale werkgebied is als volgt omschreven:

To prepare standards for maritime navigation and radiocommunication equipment and systems making use of electrotechnical, electronic, electroacoustic, electro-optical and data processing techniques.

In het commissieplan vindt u het plan van de normcommissie NEC 80 - 'Maritime navigation and radiocommunication equipment and systems'.

In 2013 zal de commissie het werk volgen en deelnemen aan het mondiale werkprogramma van IEC/TC 80. Tevens zal worden gewerkt aan beheer en onderhoud van de normenwegwijzer ‘Navigatie en radiocommunicatie voor schepen’.

Het IMO idee/concept ‘eNavigation’ zal verder worden uitgewerkt en richt zich op een dienstenconcept en architectuur gebaseerd op zaken zoals het uitwisselen van informatie van wal naar schip, het integreren van functies/systemen op een brug, de walinfrastructuur, en ondersteunende systemen.

De verwachting is dat er in 2013 publicaties beschikbaar komen IEC/TC 80 voor verdere ontwikkeling binnen dit werkgebied. Deze activiteiten zullen worden aangegrepen om de omvang en samenstelling van de normcommissie uit te breiden. Hiervoor is een informatiebijeenkomst gepland in het najaar van 2013.

Gerelateerd

Gasdetectoren

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid, neem contact op met Vlora Rexhepi.

kid@nen.nl

(015) 2 690 200