Copernicus project: standaard-gegevens voor toekomstig klimaat

Standaard-gegevens voor toekomstig klimaat

Het Copernicus Climate Change Services (C3S), een onderzoekscentrum van de Europese Unie, ontwikkelt prognoses voor het toekomstige klimaat. NEN heeft voor dit centrum in kaart gebracht welke gegevens ontwikkelaars van normen nodig hebben over het klimaat in de toekomst.

Gebouwen en infrastructuren bestand maken tegen impact klimaatverandering

Focus lag daarbij op standaarden voor gebouwen en infrastructuren, waaronder de Eurocodes. De Eurocodes zijn een set van normen voor de veiligheid van gebouwen en constructies, zoals bruggen en viaducten. Ze worden breed in Europa en daarbuiten gebruikt, en borgen dat deze veilig worden ontworpen. Het uiteindelijke doel is dat gebouwen en infrastructuren in de toekomst bestand zijn tegen de effecten van een veranderd klimaat, zoals extreme droogte, neerslag en storm.

Rapport: Climate data needed to address resilience to climate change in standards for
infrastructures

Het onderzoek van NEN is gebaseerd op een uitgebreide consultatie van Europese partijen die werken aan normen voor gebouwen en infrastructuren voor energie en transport.

Bekijk het rapport

Ontwikkelingen

In vervolg op dit onderzoek is C3S een internationaal project gestart waarin de benodigde datasets worden ontwikkeld.

Meer informatie

Voor vragen over dit project kunt u contact opnemen met:

Ab de Buck

Ab de Buck

Ab de Buck is consultant bij NEN. Voor meer informatie over de ontwikkelingen op het gebied van klimaatadaptatie, het mandaatproject ‘Adaptation to Climate Change’, het Copernicus project of het RESIN project kunt u rechtstreeks contact opnemen: 015 2 690 303 of stuur een e-mail.