NENnovation Award 2019

Aanmelden is mogelijk voor één van de drie categorieën. Klanten en commissieleden, startups en studenten.

De NENnovation Award heeft sinds de start van World Standards Day al een aantal mooie winnende projecten voorbij zien komen. Dit is het derde jaar dat de uitreiking van de NENnovation Awards plaatsvindt. Tijdens World Standards Day, op 11 oktober in de Fokker Terminal in Den Haag, vindt ook de uitreiking plaats.

Normalisatie en innovatie zijn met elkaar verbonden. Een succesvolle innovatie vraagt aandacht voor verschillende aspecten. Hoe zit de technologie in elkaar, wat is het economische aspect, hoe helpt het in de maatschappij en wat is de duurzaamheid? De slagingskans van innovatieve concepten wordt vergroot met behulp van normalisatie.

Dit jaar zijn er weer drie categorieën waar de projecten ingediend kunnen worden. Klanten en commissieleden, startups en studenten.

Alle NENnovation Award winnaars van 2018.

Top drie voor de NENnovation Awards bekend!

De top drie in de categorie commissieleden/klanten, start-ups en studenten is nu bekend! Woensdagmiddag 18 september stonden de genomineerden voor de NENnovation Awards vol overtuiging te pitchen voor de vijfkoppige jury. De genomineerden uit de doelgroep commissieleden/klanten, start-ups en studenten lichtten hun innovatie aan hen toe. Daaruit is nu een top drie gekozen. Tijdens de viering van World Standards Day op 11 oktober worden de winnaars bekend gemaakt. Benieuwd naar de projecten? Kijk op verschillende pagina's hieronder voor de projecten en hun pitches!

Vijfkoppige jury

Een vijfkoppige jury beoordeelt de inzendingen. Naast NEN zijn dit de volgende organisaties:

Koninklijke NLingenieurs

Koninklijke NLingenieurs laat de branche en het werk van haar leden zichtbaar laten worden in de maatschappelijke discussie en het politieke debat omdat wij als branche het verschil op de grote én kleinere maatschappelijke vraagstukken kunnen maken.

Stichting BlueDot (TU Delft)

Stichting BlueDot helpt studenten van de Technische Universiteit Delft hun ontwerp in gelimiteerde oplage op de markt te brengen. BlueDot legt de link tussen het conceptuele werk van de studenten en de markt. Voor en door studenten functioneert de stichting als platform en als label.

Octrooicentrum Nederland

Octrooicentrum Nederland, onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), is dé octrooiverlenende instantie voor Nederland. Als belangrijkste opdrachten heeft Octrooicentrum Nederland:

  • De verlening van Nederlandse octrooiaanvragen.
  • Voorlichting geven over intellectueel eigendom.

Octrooicentrum Nederland stimuleert het gebruik van octrooidatabanken, om ondernemers te helpen goedkoper en sneller te innoveren. Daarbij worden ondernemers ook geholpen om hun eigen IE-strategie te ontwikkelen en om te begrijpen wat beschermd zou kunnen worden.

Erasmus Centre for Entrepreneurship

Het Erasmus Centre for Entrepreneurship is het leidende ondernemerschapscentrum van Europa. Gedreven door de overtuiging dat ondernemerschap de belangrijkste voorwaarde is voor innovatie, streven ze ernaar ondernemerschap in het DNA van mensen te verweven. Samen met de 35+ academische trainers en onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam op het gebied van ondernemerschap, biedt het Erasmus Centre for Entrepreneurship actiegerichte executive ondernemerschapstraining en -ontwikkelingscursussen aan aan corporate teams en beginnende ondernemers op de campus in de Rotterdam Science Tower, te midden van meer dan 100 innovatieve bedrijven.

Normen en normalisatie

Normen of normontwikkeling worden ingezet voor bijvoorbeeld:

  • Vaststellen aan welke eisen en voorwaarden de oplossing moet voldoen.
  • Gezamenlijk met alle stakeholders goed en duidelijk alle eisen, voorwaarden en uitgangspunten vastleggen.
  • Creëren van een gemeenschappelijke taal (hanteren van dezelfde terminologie en definities).
  • Bevorderen van de marktacceptatie en het opschalen van innovaties (door met een innovatie de nieuwe standaard te zetten).
  • Maken van nieuwe verbindingen en versterken van samenwerking.
  • Mogelijk maken van certificering zodat voor derden duidelijk is wanneer aan een norm wordt voldaan.

Meer informatie?

Arnoud Muizer

Arnoud Muizer

Meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met Arnoud Muizer via 015 26 90 424 of stuur een e-mail.

Stuur een e-mail