NENnovation Award
voor startups

Wij zoeken futuristische innovators die zich inzetten voor een betere wereld!

Wint jouw organisatie dit jaar de NENnovation Award 2019 voor startups?


Werk je bij een startup? En werken jullie aan creatieve, innovatieve en effectieve projecten, waarbij normen in de toekomst mogelijk een rol gaan spelen? Meld je dan aan voor de NENnovation Award 2019 voor startups. Wie weet ontvangt jouw organisatie de NENnovation Award op World Standards Day 2019.

Wij zoeken futuristische innovators die zich inzetten voor een betere wereld!
Succesvolle innovatie vraagt om aandacht voor technologische, economische, maatschappelijke en duurzame aspecten. Dit vindt steeds vaker plaats in samenwerkingsverbanden en zijn grensoverschrijdend. Afstemming tussen verschillende partijen is daarom een must om de gewenste innovatie op te schalen en marktacceptatie te realiseren.

NENnovation Award 2019 voor startups is een prijs voor het meest innovatieve project dat als doel heeft om maatschappelijke impact te realiseren en het gebruik van(toekomstige) normen belangrijke onderdelen vormen voor het succes.

De jury selecteert de 3 beste inzendingen en nodigt de startups uit voor een pitch op 18 september. Daarbij wordt een professionele videopitch opgenomen die op het hoofdpodium wordt getoond tijdens World Standards Day op 11 oktober.

Wat kan je winnen?

Wat de winnende startup krijgt als winnaar van de NENnovation Award

 • Exposure tijdens World Standards Day (11 oktober 2019);
 • Een persbericht;
 • Een artikel in NENMagazine;
 • Podcast i.s.m. BNR Nieuwsradio;
 • Award;
 • Voucher – IP Smart Scan aangeboden door Octrooicentrum Nederland;
 • Voucher - Coaching innovatiemakelaar en één jaar gratis deelnemen in een normcommissie naar keuze of één jaar een NENconnect pakket naar keuze aangeboden door NEN;
 • Voucher - Deelname voor programma startups of voucher voor coaching op maat aangeboden Erasmus Centre for Entrepreneurship.

De genomineerden startups van 2018Deelname

De NENnovation Award voor startups heeft als doel om het succes van innovatieve Nederlandse oplossingen te vergroten door de toegevoegde waarde van standaarden zichtbaar te maken. Het gebruik óf de ontwikkeling van standaarden draagt bij aan marktacceptatie en marktopschaling van innovatieve Nederlandse oplossingen. Daarnaast dragen ze bij aan kennisontwikkeling en snelle leercurves in innovatieve omgevingen.

Waar moet de inschrijving aan voldoen?

 • Het innovatieve karakter
 • De maatschappelijke relevantie (welke probleem lost het op, waar speelt het op in?)
 • Het businessplan (hoe ziet de aanpak eruit?)
 • De wijze waarop groei gerealiseerd moet worden in Nederland of daarbuiten.
 • De mogelijke wijze waarop standaarden een rol kunnen spelen bij het geaccepteerd krijgen van de oplossing (bijvoorbeeld een product, dienst of materiaal soort) óf bij het succesvol laten groeien van de organisatie.

De sluitingsdatum was 1 september 2019

Verhalen

Winnaar NENnovation Award voor startups gaat de strijd aan met fake news!

Verbind Wikipedia met Reddit en Twitter en je krijgt de mediabron nwzer. Deze startup zorgt door middel van blockchain en artifical intelligence dat er eerlijke journalistiek ontstaat. Karim Maassen, oprichter van nwzer, vertelt trots over het winnen van de NENnovation Award voor startups en de toepassing van blockchain en artificial intelligence.

Lees het interview

Meer informatie?

Marc van Steenoven

Marc van Steenoven

Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met Marc van Steenoven door een mail te sturen of te bellen naar 06-40164959

Stuur een e-mail