NENnovation Award voor startups

AANMELDEN

Werk je bij een startup en ben jij een radicale innovator of disrupter in de markt? Ben of word je onderdeel van een blockchain? Heb je vragen over de toepassing van blockchaintechnologie of blockchainprincipes? Meld je dan aan voor de NENnovation Award 2018 voor startups. Wie weet ontvangt jouw organisatie de NENnovation Award op World Standards Day 2018.


De opdracht:

Welke ideeën heb je voor het oppakken van de uitdagingen, die boven komen drijven bij de toepassing van blockchain technologie/principes? Kom met ideeën over hoe we blockchain als middel kunnen gebruiken voor het maken van afspraken en welke rol normalisatie en NEN daar volgens jou bij spelen.

Loop niet onnodig tegen barrières op tijdens het ontwikkel- of verkooptraject door een mismatch van verwachtingen die klanten van jouw product of dienst hebben. Gebruik normen, zorg daarmee voor duidelijkheid en voor zekerheid bij de klant en vergroot de saleskansen van jouw startup!

Wint jouw organisatie dit jaar de NENnovation Award 2018 voor startups?Waarom deze prijs?


Dit jaar wordt voor de tweede keer de NENnovation Award uitgereikt tijdens de viering van World Standards Day op 12 oktober. Er zijn dit jaar drie categorieën vastgesteld:

Ons doel is om onze normalisatiekennis en ons enorme netwerk met innovatie te verbinden. Daarbij willen wij vooral ook startups ondersteunen. De slagingskansen van innovatieve concepten worden door normalisatie vergroot en de marktacceptatie van innovatieve concepten krijgt een impuls.

Succesvolle innovatie vraagt om aandacht voor technologische, economische, maatschappelijke en duurzame aspecten. Juist deze aspecten krijgen een herdefinitie of een boost door jouw toepassing binnen de blockchain. Wacht dus niet te lang en schrijf je snel in voor de NENnovation Award!

Always share, protect when necessaryVoor wie is deze prijs bedoeld?

De prijs is bedoeld voor startups die aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je bent een radicale innovator/disrupter
 • Je houdt je (in de nabije toekomst) bezig met blockchain principes en hebt een drive om bestaande processen te verbeteren
 • Je wilt deze principes ook toepassen en daarmee een of meerdere van de hiernaast staande aspecten bereiken:
 • Het (sneller) in de markt zetten van dienst of product;
 • Bevorderen transparantie, overzicht en eenduidigheid;
 • Versterken samenwerkingsverbanden;
 • Opschalen van de innovatie;
 • Creëren van een gemeenschappelijke taal (of code);
 • Het maken van nieuwe verbindingen;
 • R&D-samenwerking stimuleren.

Wat kun je winnen?

De uiteindelijke winnaar ontvangt de NENnovation Award. Daarnaast ontvangt de winnaar een exposurepakket, bestaande uit:

 • Een podcast in samenwerking met BNR;
 • Pers- en nieuwsberichten die gezamenlijk tot stand zijn gekomen;
 • Gebruik van NENnovation Award logo 2018 voor commerciële doeleinden;
 • Coaching bij het realiseren van afspraken met andere partijen in de blockchain.

Voorafgaand aan de bepaling van de uiteindelijke winnaar worden er ook enkele startups genomineerd. Deze krijgen:

 • Exposure ruimte op World Standards Day (12 oktober 2018)
 • Exposure middels pers- en nieuwsberichten op nen.nl

Hoe kan ik me aanmelden?

Door middel van het formulier kun je de startup of een samenwerkingsverband aandragen voor de NENnovation Award. Aanmeldingen ontvangen we graag uiterlijk 2 september 2018.

Inzenders worden op vrijdag 7 september uitgenodigd voor een evenement bij NEN. Tijdens dit evenement wordt er met alle inzenders op 7 september gekeken hoe de uitdagingen rond het thema ‘blockchain’ vanuit zakelijk en normalisatieperspectief kunnen worden opgepakt. Na afloop van het evenement is er tijdens de borrel gelegenheid tot netwerken.

 • Hoe tot afspraken/normen kan worden gekomen gegeven het blockchainprincipe;
 • Welke rol NEN daarin zou kunnen vervullen;
 • Welke aspecten in de periode tot aan 12 oktober via een pilot kunnen worden opgepakt;
 • Wie naast de winnaar verder betrokken willen zijn bij het vernieuwde normalisatieproces.

Let op: sluitingsdatum is op 2 september om 23.59 uur
Alle inzenders zijn uitgenodigd voor het evenement op vrijdag 7 september bij NEN. Hierover later meer informatie.

De winnaar en de runner-up dienen aanwezig te zijn tijdens de viering van World Standards Day op 12 oktober 2018 in de Fokker Terminal in Den Haag.


Aanmelden

Samenvattend

Welke ideeën heb je voor het oppakken van de uitdagingen, die boven komen drijven bij de toepassing van blockchain technologie/principes? Hoe kunnen we blockchain als middel gebruiken voor het maken van afspraken en welke rol normalisatie en NEN daar volgens jou bij spelen?

Normalisatie is het proces om gedragen afspraken met belanghebbende partijen te maken. Kijk voor meer informatie hierover op de website van NEN. Gebruik in de uitwerking goede voorbeelden van je eigen blockchain toepassing en de rol die normalisatie hierin speelt of maak gebruik van bekende voorbeelden zoals het ‘Elektronisch Patiënten Dossier’ met alle voor- en nadelen die de afgelopen jaren de revue zijn gepasseerd. Laat in je uitwerking van maximaal 350 woorden zien dat je in staat bent bestaande normalisatieprocessen te innoveren en te verbeteren!
Disclaimer

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd;
Jury rapporten kunnen worden ingezien na indiening;
Jury bepaalt de uitslag van de NENnovation Award

Winnaar NENnovation Award 2017

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de NENnovation Award?

Stuur een e-mail