NENnovation Award voor startups

Winnaars

Winnaar: Nwzer

Nwzer is de eerste burger journalistieke website dat draait op een motor van blockchain technologie en Artificial Intelligence. Journalisten doen los van elkaar verslag van een gebeurtenis via nwzer. Blockchaintechnologie ligt in de validatie van informatie. De AI analyseert de gebruikersinformatie en wat ze wel of niet met de content doen. Nwzer gebruikt blockchaintechnologie om met een netwerk van computers een gezamenlijke boekhouding bij te houden. Als er een wijziging plaatsvindt in de boekhouding, dan controleren alle computers in het netwerk of die wijziging volgens de regels verloopt.

Runner-up: LegalThings

LegalThings heeft een technische applicatie gebouwd voor Private Block Chains (PBC’s). Het interessante is vooral te vinden in het functioneel ontwerp waarmee o.a. ketensamenwerking optimaal wordt gefaciliteerd op basis van de blockchain gedachte, rekening houdend met alle geldende wettelijke eisen inzake privacy etc. Zij creëren de mogelijkheid dat elke applicatie geïntegreerd kan worden met PBC’s. Bij elk nieuw item/record wordt de database in de PBC steeds opnieuw geüpdatet en op unieke wijze uitgeslagen. Hierdoor is het altijd mogelijk om te traceren op welk moment er iets fout is gegaan.

Werk je bij een startup en ben jij een radicale innovator of disrupter in de markt? Ben of word je onderdeel van een blockchain? Heb je vragen over de toepassing van blockchaintechnologie of blockchainprincipes? Meld je dan aan voor de NENnovation Award 2018 voor startups. Wie weet ontvangt jouw organisatie de NENnovation Award op World Standards Day 2018.


De opdracht:

Welke ideeën heb je voor het oppakken van de uitdagingen, die boven komen drijven bij de toepassing van blockchain technologie/principes? Kom met ideeën over hoe we blockchain als middel kunnen gebruiken voor het maken van afspraken en welke rol normalisatie en NEN daar volgens jou bij spelen.

Loop niet onnodig tegen barrières op tijdens het ontwikkel- of verkooptraject door een mismatch van verwachtingen die klanten van jouw product of dienst hebben. Gebruik normen, zorg daarmee voor duidelijkheid en voor zekerheid bij de klant en vergroot de saleskansen van jouw startup!Waarom deze prijs?


Dit jaar wordt voor de tweede keer de NENnovation Award uitgereikt tijdens de viering van World Standards Day op 12 oktober. Er zijn dit jaar drie categorieën vastgesteld:

Ons doel is om onze normalisatiekennis en ons enorme netwerk met innovatie te verbinden. Daarbij willen wij vooral ook startups ondersteunen. De slagingskansen van innovatieve concepten worden door normalisatie vergroot en de marktacceptatie van innovatieve concepten krijgt een impuls.

Succesvolle innovatie vraagt om aandacht voor technologische, economische, maatschappelijke en duurzame aspecten. Juist deze aspecten krijgen een herdefinitie of een boost door jouw toepassing binnen de blockchain. Wacht dus niet te lang en schrijf je snel in voor de NENnovation Award!

Always share, protect when necessaryVoor wie is deze prijs bedoeld?

De prijs is bedoeld voor startups die aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je bent een radicale innovator/disrupter
 • Je houdt je (in de nabije toekomst) bezig met blockchain principes en hebt een drive om bestaande processen te verbeteren
 • Je wilt deze principes ook toepassen en daarmee een of meerdere van de hiernaast staande aspecten bereiken:
 • Het (sneller) in de markt zetten van dienst of product;
 • Bevorderen transparantie, overzicht en eenduidigheid;
 • Versterken samenwerkingsverbanden;
 • Opschalen van de innovatie;
 • Creëren van een gemeenschappelijke taal (of code);
 • Het maken van nieuwe verbindingen;
 • R&D-samenwerking stimuleren.

Wat kun je winnen?

De uiteindelijke winnaar ontvangt de NENnovation Award. Daarnaast ontvangt de winnaar een exposurepakket, bestaande uit:

 • Een podcast in samenwerking met BNR;
 • Pers- en nieuwsberichten die gezamenlijk tot stand zijn gekomen;
 • Gebruik van NENnovation Award logo 2018 voor commerciële doeleinden;
 • Coaching bij het realiseren van afspraken met andere partijen in de blockchain.

Voorafgaand aan de bepaling van de uiteindelijke winnaar worden er ook enkele startups genomineerd. Deze krijgen:

 • Exposure ruimte op World Standards Day (12 oktober 2018)
 • Exposure middels pers- en nieuwsberichten op nen.nl

Samenvattend

Welke ideeën heb je voor het oppakken van de uitdagingen, die boven komen drijven bij de toepassing van blockchain technologie/principes? Hoe kunnen we blockchain als middel gebruiken voor het maken van afspraken en welke rol normalisatie en NEN daar volgens jou bij spelen?

Normalisatie is het proces om gedragen afspraken met belanghebbende partijen te maken. Kijk voor meer informatie hierover op de website van NEN. Gebruik in de uitwerking goede voorbeelden van je eigen blockchain toepassing en de rol die normalisatie hierin speelt of maak gebruik van bekende voorbeelden zoals het ‘Elektronisch Patiënten Dossier’ met alle voor- en nadelen die de afgelopen jaren de revue zijn gepasseerd.
Disclaimer

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd;
Jury rapporten kunnen worden ingezien na indiening;
Jury bepaalt de uitslag van de NENnovation Award

Winnaar NENnovation Award 2017

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de NENnovation Award?

Stuur een e-mail