SDG 16: Vrede, justitie en sterke publieke diensten

Bevorder vreedzame en inclusieve samenlevingen met het oog op duurzame ontwikkeling, verzeker toegang tot justitie voor iedereen en creƫer op alle niveaus doeltreffende, verantwoordelijke en open instellingen.

Effectieve en verantwoordelijke samenlevingen en instellingen vertrouwen op goed bestuur op alle niveaus. Van kleine bedrijven tot multinationals en overheden.

Governance is het systeem waarmee een organisatie wordt aangestuurd, gecontroleerd en verantwoordelijk wordt gehouden voor het bereiken van zijn kerndoel op de lange termijn. Governance van organisaties werd ingesteld om goede praktijken voor effectief bestuur te consolideren en bestrijkt een breed gebied aan aspecten, van bestuur, controle en verantwoording tot naleving, corruptie en klokkenluiden. De belangrijkste internationale norm, ISO 37001 (beheersystemen voor de bestrijding van omkoping) draagt bij aan de bevordering van vrede, gerechtigheid en sterke instellingen doordat deze transparantie een verantwoordingsplicht bevordert.

Onderwerp of project Norm Meer informatie
Compliancemanagementsystemen - Richtlijnen NEN-ISO 19600:2014