SDG 2: Geen honger

Beƫindig honger, bereik voedselzekerheid en verbeterde voeding en promoot duurzame landbouw

In 2030 heeft niemand ter wereld meer honger. Iedereen heeft het gehele jaar toegang tot veilig, voedzaam en voldoende voedsel, inclusief het ondervoede deel van de wereldbevolking. Dit is vooral belangrijk voor jonge en zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en ouderen. De voedselproductie moet omhoog en de voedselveiligheid moet worden verbeterd.

Om de voedselproductie te vergroten moeten de landbouwproductiviteit en de inkomens van voedselproducenten in ontwikkelingslanden verdubbelen. Hierbij moeten wel ecosystemen worden beschermd.

Er zijn meer dan 1600 (internationale) normen op het gebied van voedselproductie. Deze normen zorgen voor vertrouwen in voedsel, verbetering van landbouwmethoden en bevorderen duurzame en eerlijke inkoop. Ook normen voor voedings- en veiligheidstests, kwaliteit, verpakkingen en traceerbaarheid dragen bij aan dit doel.

Onderwerp of project Norm Meer informatie
Professional farmer organization IWA 29