SDG 3: Goede gezondheid en welzijn

Verzeker een goede gezondheid en promoot welvaart voor alle leeftijden

Toegang tot goede gezondheidszorg is een essentieel mensenrecht. ISO-normen omvatten meer dan 1300 standaarden die veilige, hoogwaardige medische praktijken en apparatuur bevorderen en die zorgaanbieders helpen om een meer betrouwbare en effectieve dienstverlening te bieden.

Deze standaarden omvatten, naast andere aandachtsgebieden, normen voor sterilisatiemethoden, medische hulpmiddelen, chirurgische implantaten en instrumenten, gezondheidsinformatie en aanverwante producten. Bekende voorbeelden zijn de ISO 11137-normenreeks voor de sterilisatie van gezondheidszorgproducten door middel van straling. En ISO 7153, die betrekking heeft op materialen voor chirurgische instrumenten.

ISO ontwikkelt ook standaarden om lokale overheden te helpen de gezondheid en het welzijn in hun gemeenschap te bevorderen. Voorbeelden daarvan zijn de International Workshop Agreement (IWA) 18, dat zich richt op een geïntegreerde gemeenschap voor levenslange gezondheids- en zorgdiensten in veroudere samenlevingen. En ISO 37101 voor de duurzame ontwikkeling van gemeenschappen.

Onderwerp of project Norm Meer informatie
Water Lees meer
Circulaire economie Lees meer