Solar Boat

NEN is de trotse sponsor van de Solar Boat. Dit is een project van het TU Delft Solar Boat Team

Wat is de Solar Boat?

Dit is een project van het TU Delft Solar Boat Team. Zij gaan de uitdaging aan om een zeewaardige zonneboot te bouwen. Ze hebben twee doelen:

Dream Team

Het TU Delft Solar Boat Team is een van de Dreamteams in de D:Dream Hall op de campus van de TU Delft. De naam van dit gebouw is staat voor ‘Delft: Dream Realization of Extremely Advanced Machines’. In de D:Dream Hall werken meerdere studententeams aan hun eigen innovatieve projecten. Het TU Delft Solar Boat team bestaat uit 26 ambitieuze studenten van tien verschillende faculteiten aan de TU Delft. In één jaar tijd doorlopen de studenten van het team het proces van ontwerpen, produceren en tenslotte racen met de zonneboot.

Laatste update

Verbluffend resultaat Solar Boat Dreamteam TU Delft

10-07-2019 Op zaterdag 6 juli heeft het Solar Boat Team de Offshore Class van de Solar & Energy Challenge in Mo...

Spetterende presentatie Design Solar Boat Dreamteam

16-01-2019 Op dinsdag 15 januari heeft het Solar Boat Team het bijzondere design onthuld van het model dat dit ...

Van begin tot eind

Het Solar Boat Dreamteam van TU Delft heeft de allereerste zeewaardige solar boat gebouwd. Afgelopen juli zijn zij wereldkampioen in Monaco geworden. In de video wordt er teruggekeken op een turbulent, maar mooi jaar.

NEN als sponsor van de Solar Boat

NEN vindt zowel onderwijs als innovatie op het gebied van energietransitie en duurzame mobiliteit erg belangrijk. We zijn benaderd door studenten van het team omdat ze een scala aan internationale normen nodig hebben om te voldoen aan het wedstrijdreglement van de Monaco Solar & Energy Boat Challenge Offshore Class.

Ze hebben via de TU Delft al toegang tot een uitgebreide normencollectie via NENConnect. We hebben het team voorzien van toegang tot de extra set normen die ze nodig hadden voor de Solar Boat en de wijze waarop ze deze kunnen toepassen. Een mooiere combinatie van innovatie en normalisatie kan je niet bedenken!

Meer weten wat NEN doet op het gebied van onderwijs en innovatie?

Inzicht hebben in de huidige normen?

De normen en standaarden van de toekomst worden gemaakt door studenten van nu. Ofwel, hoe meer studenten tijdens hun studie kennis maken met normen en het proces van normen maken, hoe meer zij daar later in hun werk profijt van hebben.

Via NEN Connect is het mogelijk om toegang te krijgen tot het inzien van normen. Bekijk de mogelijkheden.

NEN Connect