Commissie

Voedselveiligheidsmanagement

370 800

Voedselveiligheidsmanagement
NEN is op diverse terreinen actief als het gaat om de veiligheid van voedsel. Zo is er bijvoorbeeld de internationale norm met eisen aan een managementsysteem voor voedselveiligheid en voor het opzetten van een traceerbaarheidssysteem. De normcommissie Voedselveiligheidsmanagement is nauw betrokken bij de ontwikkelingen op dit gebied.

Commissie

Nederland heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om voedselveiligheid en hygiƫne. Commissieleden nemen daarom actief deel aan de activiteiten van ISO/TC 34/SC 17 - Management systems for food safety en kunnen zo invloed uitoefenen op de inhoud. ISO werkt aan een aantal normen voor management van voedselveiligheid op basis van HACCP. De belangrijkste norm is NEN-EN-ISO 22000, waarin de nadruk ligt op HACCP volgens Codex Alimentarius, maar ook de zogenaamde 'pre-requisite programmes' worden behandeld.

Het aantal ISO-normen op dit gebied heeft zich uitgebreid, bijvoorbeeld:


Commissieplan

In het commissieplan vindt u het plan en het programma van de normcommissie Voedselveiligheidsmanagement.

Programma

Het programma van deze normcommissie staat beschreven in het commissieplan.

Eerder door u bekeken

Neem contact op

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als normcommissielid, neem contact op met Marcel de Vreeze.

AgroFood&Consument

(015) 2 690 125