Student

Praktische info over normalisatie

Leren werken met normen

Wat zijn NEN-, EN- en ISO-normen? En waarom is het belangrijk dat je al tijdens je studie ontdekt wat het nut en de noodzaak is van nationale en internationale normen, standaarden en richtlijnen? We helpen zowel studenten als docenten graag op weg met praktische informatie, tips en tools.

Tijdens mijn studie zag ik steeds vaker NEN- of ISO-normnummers voorbij komen. Dat waren voor mij eerst alleen 'regels' die ik moest volgen, nu snap ik het totale proces en de noodzaak ervan.

Pietje Puk, Docent Werktuigbouwkunde TU Delft'We brengen mensen samen'

Gillian Herpers, Consultant Agrofood & Consument


Gillian Herpers is één van de nieuwe consultants. Zij is vorig jaar september bij NEN gestart. 'Als ik nieuwe mensen tegen kom, zeg ik altijd: ‘Ik ben Gillian en werk bij NEN.’ ‘He, wat?’, zeggen zij dan. ‘Waar werk je?’ ‘En wat doen die dan?’ En dan wordt het lastig. Wat ga ik ze vertellen? En waar ik dan veel plezier uithaal, is om precies te vertellen wat wij doen.' 'We brengen mensen samen. Die mensen hebben verschillende belangen.

Lees het verhaal van Gillian'Creëer je eigen carrière!'

Bart Siemens, Projectleider NEN Academy


Bart is projectleider bij de NEN Academy en faciliteert leer- en ontwikkeltrajecten in de organisatie. 'Ik stimuleer mensen om te blijven leren en daag hen daartoe uit. Op het moment dat er een ontwikkelvraagstuk is, faciliteer ik met een opleiding of andere mogelijkheden die kunnen helpen om beter te presteren. Wat ik echt heel gaaf vind, is dat ik twee jaar geleden ben gestart en alles mocht opbouwen.'

Lees het verhaal van Bart