Persberichten

Save the date: 29 september informatiebijeenkomst conformiteitsbeoordeling

20-07-2017 Certificaten, zelfverklaringen, keurmerken, het zijn belangrijke manieren om conformiteit aan te tonen. Voor vertrouwen in internationale handel zijn ze van cruciaal belang. Het systeem van conformiteit is gebaseerd op internationale ISO normen. Deze normen worden op dit moment geschaduwd door een Nederlandse commissie. Op 29 september vindt er een informatiebijeenkomst plaats over het werkprogramma van deze commissie en mogelijkheden tot deelname.

Lees meer

Welke organisatie wint de NENnovation Award?

18-07-2017 Bekend met een organisatie die betrokken is bij normalisatie en zich inzet voor creatieve, innovatieve en effectieve projecten? Of past dit helemaal in het plaatje van het bedrijf waar u werkzaam bent? Nomineer deze organisatie of een samenwerkingsverband dan voor het beste innovatie-en-normalisatie project van 2017! Wie weet ontvangt deze organisatie dan wel de eerste NENnovation Award uit handen van André Kuipers.

Lees meer

Norm voor bepaling optische eigenschappen tuinbouwglas

17-07-2017 NEN heeft een nieuwe versie van NEN 2675, de norm voor het bepalen van de optische eigenschappen van kasbedekkings- en schermmaterialen, voor commentaar gepubliceerd.

Lees meer

Afspraken zijn de grootste uitdaging voor Circulair Bouwen

13-07-2017 Uit de enquête van NEN over Circulair Bouwen blijkt dat 83% van de deelnemende organisaties van mening is dat er een grote behoefte is aan de actie ’Definities voor circulaire producten en/of processen eenduidig vastleggen’. In samenwerking met The Green Village en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft NEN een kick-off workshop Circulair Bouwen georganiseerd op TU Delft’s The Green Village, een proeftuin voor duurzame innovaties. Een korte terugblik op deze ochtend.

Lees meer