Persberichten

Robotica experts ontmoeten elkaar bij NEN

23-10-2018 De Nederlandse leden van de normcommissie 'Robotics' zijn samen met NEN gastheer voor de werkgroepen van de technische commissie ISO/TC 299 ‘Robotics’. Van 22 t/m 26 oktober zullen de Nederlandse en internationale experts werken aan verschillende robotica standaarden.

Lees meer

Deelnemen aan een Europese studie over de bijdrage van normalisatie aan onderzoek en innovatie?

22-10-2018 Europese normalisatie en onderzoek zijn nauw met elkaar verweven. Het tijdig toepassen van normalisatie bij onderzoek kan het resultaat versterken. De uitwisseling tussen deze twee is echter nog niet in alle gevallen vanzelfsprekend. Om deze brug te slaan tussen onderzoek, innovatie en normalisatie, is het Europees project ’BRIDGIT 2’ gestart.

Lees meer

Norm voor rookgasafvoer ter commentaar gepubliceerd

16-10-2018 De norm voor gebouwgebonden rookgasafvoersystemen, NEN 2757-1, is voor commentaar gepubliceerd. De norm wordt aangewezen door het Bouwbesluit 2012. De commentaartermijn is tot 1 februari 2019.

Lees meer

NEN ondertekent Green Deal Zorg

11-10-2018 Op 10 oktober jl. is de Green deal Zorg ondertekend. Kern van de deal is de reductie van CO2, zuinig gebruik van grondstoffen, schoon water en een gezonde leefomgeving in en rond zorginstellingen. Ook NEN heeft de deal ondertekend. Om verduurzaming in de zorg te versnellen, moeten partijen verbinden en afspraken maken. Marktacceptatie, draagvlak creëren en vertrouwen opbouwen zijn essentieel voor de transitie naar een circulaire economie. Normen en certificaten kunnen dit in goede banen leiden.

Lees meer