Consultant normalisatie

Aantal uren 40.0
Werk-/denkniveau Academisch niveau, bij voorkeur een bestuurskundige en-/of technische richting
Geplaatst op 01-01-2018
Reageer voor 15-09-2018
Carrièreniveau Ervaring als proces-/projectbegeleider binnen multidisciplinaire projecten (bij voorkeur met publiek/private projecten)

Als consultant bij NEN ben je een verbinder en een bruggenbouwer. Je legt gemakkelijk contact, bent klantgericht met een zakelijke insteek. Je belangrijkste taak is partijen met verschillende belangen bij elkaar brengen en het proces begeleiden waarin zij komen tot afspraken. Die afspraken noemen wij normen.


Je werk

Je brengt bedrijven, brancheorganisaties, overheid en NGO’s bij elkaar zodat zij gezamenlijk afspraken kunnen maken om onder andere de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van producten, processen of diensten te bevorderen. Dit begint met een gedegen marktanalyse: het signaleren van kansen in jouw marktsector. Je peilt wat belanghebbende partijen bezighoudt en kunt hen adviseren over nut en noodzaak van normen en het normalisatieproces. Kritische succesfactor hierin is dat je marktgericht bent, een netwerker bent en contact onderhoudt met je klanten. Als consultant heb je een neutrale rol en begeleid je het proces en het project. Hiervoor organiseer en faciliteer je vergaderingen, dat kan zowel nationaal, Europees (CEN/CENELEC) en wereldwijd (ISO/IEC).

Je werk

Je brengt bedrijven, belangenorganisaties, overheden en NGO’s bij elkaar zodat zij gezamenlijk afspraken kunnen maken om de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van producten, processen of diensten te bevorderen. Dit begint met een gedegen marktanalyse: het signaleren van trends en behoeften in de markt. Je peilt wat belanghebbende partijen bezighoudt en adviseert hen over nut en noodzaak van normen en het normalisatieproces. Kritische succesfactoren hierin zijn dat je marktgericht bent en actief duurzame relaties onderhoudt met uiteenlopende organisaties. Als consultant heb je een neutrale positie en begeleid je het proces en het project. Je bent de spil in het overleg tussen belanghebbenden. Je wordt ingezet op nationaal, Europees (CEN/CENELEC) en wereldwijd (ISO/IEC) niveau.

Je werkomgeving

NEN is in Nederland hét kennisnetwerk voor normontwikkeling en -toepassing op nationaal en internationaal niveau. Het bureau van NEN telt ongeveer 280 medewerkers. Onze cultuur is professioneel maar ook informeel. We hechten veel waarde aan integriteit, verbinding en servicegerichtheid. NEN fungeert als een brugfunctie tussen publiek en privaat.

Je profiel

Je hebt een brede maatschappelijke interesse en een netwerk en/of affiniteit in de sector Bouw, Industrie, Energie of Elektriciteitsvoorziening. Gezien je rol als procesbegeleider in het normalisatieproces, zijn doelgerichtheid, klantgerichtheid en neutraliteit absolute voorwaarden voor succes.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

  • Academisch niveau
  • Bij voorkeur minimaal 5 jaar relevante werkervaring
  • Ervaring als proces-/projectbegeleider binnen multidisciplinaire projecten (bij voorkeur met publiek/private projecten)
  • Affiniteit met normalisatie, certificatie en regelgeving (pre)
  • Sterk analytisch vermogen en in het bijzonder gevoel voor politieke verhoudingen en belangentegenstellingen
  • Uitstekende communicatievaardigheden en actiegerichtheid

We bieden

Als consultant bij NEN heb je de mogelijkheid om een breed netwerk op te bouwen, zowel nationaal als internationaal. Je krijgt veel vrijheid en flexibiliteit binnen je eigen werkpakket en werkt samen in een team van consultants en projectondersteuners. Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn er binnen NEN genoeg, zo bieden we onder andere een inwerkprogramma aan via onze NEN Academy en daarnaast is er een ruim budget beschikbaar voor individuele trainingsmogelijkheden. En last but not least: Bij NEN heerst een prettige, informele werksfeer, met veel ruimte voor eigen initiatief.

Interesse?

Hebben wij je weten te overtuigen en ben je geïnteresseerd in deze vacature? Solliciteer dan nu online op deze functie. Wil je meer informatie, neem dan contact op Christa Vermeulen, HR Adviseur, telefoon (015) 2 690 149. Wij maken graag kennis met je.Christa Vermeulen

Christa Vermeulen

Wil je meer informatie, neem dan contact op Christa Vermeulen, HR Adviseur, telefoon (015) 2 690 149. Wij maken graag kennis met je.

Sollicitatieprocedure

Stap 1 Solliciteer!
Enthousiast geworden? Stuur je motivatiebrief en CV naar sollicitatie@nen.nl.
Stap 2 Oriënterend gesprek
Zijn wij net zo enthousiast over jou als jij over ons, dan word je uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.
Stap 3 Tweede gesprek
Verloopt het eerste gesprek positief, dan vragen we je om langs te komen voor een tweede gesprek.
Stap 4 Assessment
Het is mogelijk dat een assessment deel uitmaakt van de procedure.
Stap 5 Arbeidsvoorwaardengesprek
Als we vervolgens allebei nog onder de indruk van elkaar zijn, dan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek waarin je een voorstel krijgt. Hopelijk kunnen we je daarna verwelkomen als nieuwe collega!

Lees de ervaringsverhalen