Young Professionals - Consultants Normalisatie

Aantal uren 40.0
Werk-/denkniveau Academisch niveau, bij voorkeur een bestuurskundige en-/of technische richting
Geplaatst op 02-06-2017
Reageer voor 30/10/2017
Carrièreniveau Ervaring als proces-/projectbegeleider binnen multidisciplinaire projecten (bij voorkeur met publiek/private projecten)

Als consultant bij NEN ben je een verbinder en een bruggenbouwer. Je vindt het leuk om te netwerken, bent klantgericht en weet commerciële kansen te benutten binnen jouw marktsector. Je belangrijkste taak is partijen met verschillende belangen bij elkaar brengen en het proces begeleiden waarin zij komen tot afspraken (normdocumenten).Je werk

Je brengt bedrijven, brancheorganisaties, overheid en NGO’s bij elkaar zodat zij gezamenlijk afspraken kunnen maken om onder andere de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van producten, processen of diensten te bevorderen. Dit begint met een gedegen marktanalyse: het signaleren van kansen in jouw marktsector. Je peilt wat belanghebbende partijen bezighoudt en kunt hen adviseren over nut en noodzaak van normen en het normalisatieproces. Kritische succesfactor hierin is dat je marktgericht bent, een netwerker bent en contact onderhoudt met je klanten. Als consultant heb je een neutrale rol en begeleid je het proces en het project. Hiervoor organiseer en faciliteer je vergaderingen, dat kan zowel nationaal, Europees (CEN/CENELEC) en wereldwijd (ISO/IEC).

Je werkomgeving

Werken bij NEN betekent binnen Nederland, Europa en wereldwijd impact hebben als het gaat om innovatie, duurzaamheid en veiligheid in de maatschappij. NEN is in Nederland hét kennisnetwerk voor normontwikkeling en -toepassing op nationaal en internationaal niveau. Wij zijn een grote MKB-er met ongeveer 270 medewerkers. Onze cultuur is professioneel maar ook informeel. We hechten veel waarde aan integriteit, verbinding en servicegerichtheid. NEN fungeert als een brugfunctie tussen publiek en privaat.

Je profiel

Je bent net afgestudeerd en hebt al wat werkervaring. Je hebt een brede maatschappelijke interesse en een netwerk en/of affiniteit in de sector Milieu & Maatschappij, Industrie, Bouw of Elektriciteitsvoorziening. Gezien je rol als procesbegeleider in het normalisatieproces, is netwerken, klantgerichtheid en neutraliteit een absolute voorwaarde.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

  • Academisch niveau, bij voorkeur een bestuurskundige en-/of technische richting
  • Commercieel gevoel en lef als representatief netwerker
  • Affiniteit met normalisatie, certificatie en regelgeving (pre)
  • Ervaring als proces-/projectbegeleider binnen multidisciplinaire projecten (bij voorkeur met publiek/private projecten)
  • Gevoel voor politieke verhoudingen en belangentegenstellingen

We bieden

Als consultant bij NEN heb je de mogelijkheid om een breed netwerk op te bouwen, zowel nationaal als internationaal. Je krijgt veel vrijheid en flexibiliteit binnen je eigen werkpakket en werkt samen in een team van consultants en projectondersteuners. Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn er binnen NEN genoeg, zo bieden we onder andere de training ‘Ambitie als Norm’ via onze NEN Academy en daarnaast is er een ruim budget beschikbaar voor individuele trainingsmogelijkheden. En last but not least: Bij NEN heerst een prettige, informele werksfeer, met veel ruimte voor eigen initiatief.

Interesse?

Hebben wij je weten te overtuigen en ben je geïnteresseerd in deze vacature? Solliciteer dan nu online op deze functie.Christa Vermeulen

Christa Vermeulen

Wil je meer informatie, neem dan contact op Christa Vermeulen, HR Adviseur, telefoon (015) 2 690 149. Wij maken graag kennis met je.

Sollicitatieprocedure

Stap 1 Solliciteer!
Enthousiast geworden? Stuur je motivatiebrief en CV naar sollicitatie@nen.nl.
Stap 2 Oriënterend gesprek
Zijn wij net zo enthousiast over jou als jij over ons, dan word je uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.
Stap 3 Tweede gesprek
Verloopt het eerste gesprek positief, dan vragen we je om langs te komen voor een tweede gesprek.
Stap 4 Assessment
Het is mogelijk dat een assessment deel uitmaakt van de procedure.
Stap 5 Arbeidsvoorwaardengesprek
Als we vervolgens allebei nog onder de indruk van elkaar zijn, dan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek waarin je een voorstel krijgt. Hopelijk kunnen we je daarna verwelkomen als nieuwe collega!