Vacatures

Heb je een HBO- of WO-diploma? Ben je pas afgestudeerd of heb je al een aantal jaren ervaring? Bij ons kun je alle kanten op.

Vacatures

Werken bij NEN betekent verbinden en bruggen bouwen. Werken aan een betere en veiligere maatschappij. In Nederland of in ons internationale netwerk. Pas afgestudeerd of al jaren ervaring? Bij ons kun je alle kanten op. Iedereen brengt zijn eigen talenten en kwaliteiten mee. Die hebben we nodig om ons internationale netwerk te behouden en te vergroten. Pas jij bij onze professionele, maar informele organisatie? Solliciteer dan op een van onze vacatures.
Bekijk hieronder de vacatures

Consultant

Als Consultant bij NEN breng je belanghebbende partijen bij elkaar en begeleid je hen in het proces om tot gezamenlijke afspraken te komen. Deze afspraken kunnen leiden tot normen en kunnen op nationaal (NEN), Europees (CEN) en internationaal (ISO) niveau worden ontwikkeld en vastgelegd. Je begeleidt deze processen in verschillende sectoren en zorgt ervoor dat alle belangen zo goed mogelijk worden vertegenwoordigd, zodat door middel van consensus een afspraak kan worden bereikt. Samen met de voorzitter ben je het aanspreekpunt voor de Nederlandse markt met betrekking tot normalisatie in de sector. Verder zorg je als consultant voor een nauwkeurige verslaglegging van het hele proces. Hiervoor werk je nauw samen met een Project Assistent.

Bekijk de vacature en solliciteer!

Consultant Certificatie & Keurmerken

Als Consultant Certificatie & Keurmerken bij NEN begeleid je norm-ontwikkeltrajecten en houd je je bezig met de wijze waarop die normen in de praktijk getoetst moeten worden. Je faciliteert de norm-ontwikkeltrajecten in het cluster Zorg. Je zorgt ervoor dat de verschillende belangen zo goed mogelijk worden vertegenwoordigd, zodat door middel van consensus een afspraak kan worden bereikt. Hiervoor werk je nauw samen met de belanghebbende partijen, de voorzitter en de Project Assistent.

Daarnaast zorg je ervoor dat een set van eisen wordt ontwikkeld voor de wijze waarop tegen de norm wordt getoetst, zodat je tot een eenduidig keurmerk kunt komen. De eisen voor de toetsing bepaal je op basis van de internationale eisen (ISO-eisen) en gesprekken met diverse belanghebbende partijen. Je discussieert over alle facetten van de keuring, stelt de geldende normen bij en besteedt de toetsing vervolgens uit aan een certificerende instelling. Hierna heb je de rol van keurmerkhouder en ben je het eerste aanspreekpunt voor specifieke keurmerkvragen vanuit de klant.

Bekijk de vacature en solliciteer!

Productmanager Industrie & Veiligheid

Als Productmanager Industrie & Veiligheid bij NEN ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, verbeteren en beheren van producten rondom normen die betrekking hebben op de vakgebieden industrie en veiligheid. Hiervoor heb je regelmatig contact met inhoudelijke experts, marketing, sales en klantenservice. Deze producten zoals trainingen, evenementen, en (online) hulpmiddelen (o.a. de Wegwijzer CE-markering machines) moeten je klanten, voornamelijk machineproducenten, helpen met het toepassen van normen in de praktijk. Voor het ontwikkelen van nieuwe producten houd je regelmatig de ontwikkelingen in de markt bij.

Bekijk de vacature en solliciteer!

Account Manager

Als Account Manager ben je verantwoordelijk voor het beheren en uitbreiden van het klantenbestand van NEN. Je verkoopt bedrijfstrainingen op maat die bedrijven helpen met het gebruiken van een norm van NEN. Ook verkoop je het online normbeheerprogramma NEN Connect. Voor beide ga je zelf op zoek naar bedrijven aan wie je deze diensten kunt verkopen. Daarnaast onderhoud je het contact met bestaande klanten en zoek je naar mogelijkheden om bij hen de business uit te breiden. Je bent veel onderweg naar klanten en zit daardoor weinig op kantoor.

Bekijk de vacature en solliciteer!

Consultant bouw

Als Consultant Bouw bij NEN ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van het proces om te komen tot afspraken. Ook houd je je bezig met de regievoering over voor de bouw belangrijke thema's. Je werkt aan projecten voor verschillende klanten zoals overheden, ingenieursbureaus, installateurs, gebouweigenaren, woningcorporaties en kennisinstellingen. Je maakt afspraken met deze klanten om de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van producten, processen of diensten te optimaliseren.

Bekijk de vacature en solliciteer!

Projectmedewerker

Als Projectmedewerker bij NEN ondersteun je consultants en de Clustermanager bij bouw gerelateerde projecten en norm-ontwikkeltrajecten. Je beheert hun agenda's waarvoor je afspraken inplant met interne- en externe partijen zoals de overheid, branche verenigingen en mensen uit het bedrijfsleven. Ook organiseer je (normcommissie) vergaderingen, tijdens welke je notuleert en soms als gastheer of gastvrouw fungeert. Na afloop van vergaderingen draag jij zorg voor het verspreiden van de relevante stukken aan de commissieleden. Als nieuwe leden zich aanmelden voor normcommissies, ben jij verantwoordelijk om de benoemingsprocedure in gang te zetten en hen toegang te verlenen tot de interne systemen.

Bekijk de vacature en solliciteer!

Medewerker Klantenservice Trainingen

Als Medewerker Klantenservice Trainingen bij NEN verzorg je samen met je collega’s het volledige proces rondom trainingen. Dit begint bij het opvolgen van offertes, tot aan het inschrijven van cursisten, het maken van certificaten en het factureren van de cursus. Je bent het eerste aanspreekpunt voor (potentiële) cursisten. Ook ben je verantwoordelijk voor het verstrekken van het cursusmateriaal aan cursisten.

Bekijk de vacature en solliciteer!

Klantenservice-medewerker

Als Klantenservicemedewerker bij NEN help en adviseer je klanten die via de verschillende servicekanalen, zoals telefoon en mail, vragen stellen. De vragen lopen uiteen van inhoudelijke vragen over (de aankoop van) normen tot vragen over de status van facturen. Je handelt eerstelijnsvragen direct telefonisch of per mail af. Bij complexere vragen waarvoor je in meerdere systemen moet kijken, verzoek je de klant een mail te sturen. Als je complexe vragen na wat uitzoekwerk niet zelf kunt beantwoorden, zet je deze door naar de Productmanager, Accountmanager of Consultant van de betreffende afdeling.

Bekijk de vacature en solliciteer