Aan de slag met circulair textiel!

18-01-2019 Eind 2018 vond bij NEN de kick off bijeenkomst 'Circulair Textiel' plaats. Met veel interesse vanuit diverse hoeken uit de keten werden de plannen voor de ontwikkeling van een norm voor circulair textiel verder uitgewerkt. Met de deelnemers is geconcludeerd dat het tijd is om aan de slag te gaan!

Lees meer

Werken aan een integrale aanpak Conditiemeting: een update

18-01-2019 De NEN 2767 bestaat al vele jaren voor de disciplines vastgoed en infrastructuur binnen de gebouwde omgeving. Sinds 2015 is een ontwikkeling in gang gezet voor een integrale en uniforme benadering van de verschillende disciplines binnen de gebouwde omgeving.

Lees meer

Revisie norm voor radioactiviteitsmetingen met draagbare meetapparatuur

17-01-2019 NEN 5639 wordt gebruikt voor de bepaling van omgevingsstraling met draagbare meetapparatuur. Bij gebruik en toepassing van de norm zijn er knelpunten gevonden dat leidt tot herziening. Deelnemen aan de herziening van de norm? Meld u zich dan aan.

Lees meer

Spetterende presentatie Design Solar Boat Dreamteam

16-01-2019 Op dinsdag 15 januari heeft het Solar Boat Team het bijzondere design onthuld van het model dat dit jaar in de competitie gaat mee doen. Vol energie en enthousiasme hebben de teamleden het nieuwe ontwerp toegelicht. Dit jaar wordt het een trimaran met 28 vierkante meter aan zonnepanelen.

Lees meer

Eerste Europese normen voor circulaire economie goedgekeurd

16-01-2019 Deze normen gaan over het efficiƫnt en circulair omgaan met materialen van producten die vallen onder de Ecodesign richtlijn: energie gerelateerde producten.

Lees meer