Volgende lichting specialisten cyber security

21-11-2017 De volgende lichting specialisten op het gebied van cyber security in de industrie en vitale infrastructuur gaat komende maand op voor het IEC 62443-examen. Wie hiervoor slaagt, kan zijn of haar vakbekwaamheid op dit belangrijke vakgebied aantonen met een certificaat.

Lees meer

Training NEN 8012 Brandveiligheid ET-kabels

21-11-2017 Ook in het komend jaar staan weer nieuwe trainingen op het programma voor NEN 8012 de bepaling van de brandveiligheidsklasse van de laagspannings- en signaalbekabeling in gebouwen. Alle elektrotechnische en signaalbekabeling die in gebouwen wordt geïnstalleerd, moet zijn voorzien van een CE-markering die hun brandveiligheidsklasse aangeeft.

Lees meer

Save the date: Symposium nieuwe wetgeving medische hulpmiddelen op 27 maart 2018

20-11-2017 NEN organiseert op 27 maart 2018 een symposium over de nieuwe wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen. Dit symposium is bedoeld voor zowel fabrikanten/leveranciers als ook zorginstellingen. De dag zal in het teken staan van de wijzigingen, wat deze betekenen voor de verschillende partijen en hoe hiermee om te gaan.

Lees meer

Internationale standaarden ondersteunen klimaatadaptatie

20-11-2017 Internationale standaarden kunnen worden gebruikt als hulpmiddelen om de ‘Agenda 2030’ voor duurzame ontwikkeling te helpen implementeren. Dit is de boodschap van een evenement georganiseerd door ISO en het IAF (International Accreditation Forum). Dit evenement is onderdeel van de 23ste conferentie van de partijen van het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering (UNFCCC COP23) in Bonn, Duitsland.

Lees meer

VBKV gaat door in nieuwe vorm

20-11-2017 De Vereniging van het Baby- en Kleutervak (VBKV) wordt een bredere organisatie. Ook zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd.

Lees meer