BNR's Big Five

Dit jaar sponsort NEN een aantal uitzendingen van BNR’s Big Five: BNR’s Big Five van het Circulaire Bouwen, BNR’s Big Five van Ons Water en BNR’s Big Five van de energietransitie.

Roelof Hemmen belicht in een week de vijf kopstukken van een sector, branche of binnen een bepaald domein. In BNR’s Big Five ontleedt Hemmen de macht, door diepgaande gesprekken te voeren met de vijf invloedrijkste personen uit een sector. Elke branche of beroepsgroep wordt voor de luisteraars ontsloten in interviews met vijf belangrijke spelers. Elke dag vanuit een verschillende invalshoek. Elke werkdag heeft Hemmen één van de Big Five te gast in zijn programma. Ook wordt er gebruik gemaakt van een estafettevraag waarbij de geïnterviewde een vraag doorgeeft aan de gast van de volgende dag.

NEN heeft gekozen om de Big Five te laten aansluiten bij de speerpunten van NEN: circulair bouwen, waterinnovaties en energietransitie.

Luister op deze webpagina de uitzendingen terug van BNR's Big Five van het Circulaire Bouwen en BNR's Big Five van Ons Water.

BNR's Big Five van het Circulaire Bouwen

Maandag 15 april t/m vrijdag 19 april is in BNR's Big Five het onderwerp circulair bouwen in de spotlights gezet.

Roelof Hemmen gaat tijdens de BNR's Big Five in gesprek met hoofdrolspelers van de belangrijkste dossiers in Nederland. Circulair bouwen is hét onderwerp waar NEN op in speelt bij BNR's Big Five. Vijf dagen per week is het onderwerp circulair bouwen uitgelicht. Elke dag is dit vanuit een andere invalshoek gedaan. De bouwketen wordt op verschillende manieren naar voren gebracht.

Afleveringen

 • Hergebruik van bouwmaterialen
 • Bouwbedrijven circulair maken
 • Hergebruik van grondstoffen
 • Gebouwen die depots van materialen worden
 • Financiën bij circulaire bouw

Luister de serie

Lees over de ontwikkelingen op het gebied van Circulair Bouwen:

BNR's Big Five van Ons Water

Maandag 3 juni t/m vrijdag 7 juni is in BNR's Big Five het onderwerp water in de spotlights gezet.

Roelof Hemmen gaat tijdens de BNR's Big Five in gesprek met hoofdrolspelers van de belangrijkste dossiers in Nederland. Water is hét onderwerp waar NEN op in speelt bij BNR's Big Five. Vijf dagen per week is het onderwerp water uitgelicht. Elke dag is dit vanuit een andere invalshoek gedaan. De waterketen wordt op verschillende manieren naar voren gebracht.

Afleveringen

 • De veranderingen in het klimaat
 • Problemen op het gebied van water oplossen
 • Bouwen, aanleggen of waterteruggave
 • Waterkwaliteit
 • Wisselende weersomstandigheden

Luister de serie

Lees over de ontwikkelingen op het gebied van Water:

BNR's Big Five van de Energietransitie

Maandag 7 t/m vrijdag 11 oktober is in BNR's Big Five het onderwerp water in de spotlights gezet.

Roelof Hemmen gaat tijdens de BNR's Big Five in gesprek met hoofdrolspelers van de belangrijkste dossiers in Nederland. Onze nieuwe energie is hét onderwerp waar NEN op in speelt bij BNR's Big Five. Vijf dagen per week is het onderwerp onze nieuwe energie uitgelicht. Elke dag is dit vanuit een andere invalshoek gedaan. De energieketen wordt op verschillende manieren naar voren gebracht.

Afleveringen

 • Kunnen energieverbruikers snel vergroenen?
 • Duurzame energiesector
 • Nederland energieneutraal in 2050
 • Waterstof als versneller
 • Urgentie van de energietransitie

Luister de serie

NEN Podcasts

Naast bovenstaande podcast-series heeft NEN meerdere podcasts opgenomen in samenwerking met BNR. Podcasts-series op het gebied van Circulaire Economie, Energietransitie, Water en Zorg. Bekijk het totaaloverzicht op nen.nl/podcasts.

Heeft u vragen of opmerkingen over de NEN podcasts? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op (015) 2 690 315 of stuur een e-mail.

Stuur een e-mail