NEN-EN-IEC 62305: aanleg van bliksembeveiligingsinstallaties


Eendaagse bedrijfstraining
Deze training is alleen als bedrijfstraining te volgen


In deze bedrijfstraining leert u wat de risico’s zijn bij het installeren van een bliksem- en overspanningsbeveiligingssysteem. Als opdrachtgever kunt u duidelijk aangeven hoe de installatie eruit moet zien. Als opdrachtnemer weet u wat dit betekent voor ontwerp, aanleg en onderhoud.

Voor wie?

Deze bedrijfstraining bliksembeveiliging is nuttig voor adviesbureaus, elektrotechnisch installateurs, installatie-eigenaren en -beheerders, aannemers, vastgoedbeheerders en projectontwikkelaars.


Onderwerpen die aan bod (kunnen) komen:

 • leren kennen van de potentiele risico's bij het installeren van een bliksem- en overspanningsbeveiligingssysteem
 • waarborgen van de integrale veiligheid van de elektronische installatie
 • de relatie leren kennen met NEN 1010 en wanneer is deze te combineren met NEN-EN-IEC 62305
 • aarding en potentieelvereffening
 • gebruik van andere normen en richtlijnen, zoals NEN-EN 50164, NEN-EN 50468, NPR 1014, NPR 8110, NPR-CLC/TR 50469 en NEN-EN-IEC 61000-5-2
 • inspectie-eisen volgens NEN-EN-IEC 62305-3
Uitgebreide informatie
Vaak is de beslissing al genomen: er wordt bliksembeveiliging aangelegd. Nu moet u nog weten hoe de installatie eruit komt te zien en hoe u dit bepaalt. Daarnaast wilt u weten hoe u de installatie installeert. Voor een bliksembeveiligingsinstallatie gelden nu eenmaal andere installatie-eisen dan voor de ‘standaard’ elektrotechnische installatie. Waar moet u als installateur op letten?
Normen en richtlijnen
NEN-EN-IEC 62305 is van toepassing op het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van nieuwe en bestaande blikseminstallaties.

De bedrijfstraining kan ook voor uw organisatie op maat worden gemaakt. Aangepast aan uw specifieke wensen. Bijvoorbeeld door extra aandacht aan wetgeving te geven, aan de opbouw en functie van uw installatie of aan uw werkprocedures en veiligheidsmaatregelen.


Afstemming op uw situatie

Bij een bedrijfstraining bij u op locatie vormen uw specifieke wensen het startpunt. Via een open dialoog bestaand uit intakegesprekken en/of bedrijfsbezoeken stemmen we het doel en de inhoud met u af. U kunt onderwerpen laten uitbreiden en aanpassen aan het opleidingsniveau en de werkervaring van uw medewerkers. Of delen van meerdere reguliere trainingen laten combineren tot een specifieke bedrijfstraining of complete leergang.


Waar en wanneer het u uitkomt

U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze training ook in de avond worden gerealiseerd.


Advies na de training

Na het volgen van een training wordt de opgedane kennis toegepast in de praktijk. U kunt tegen problemen aanlopen waar u niet direct het antwoord op heeft. Ook dan helpen we u graag verder. De docent of een van onze andere adviseurs kan u voorzien van advies op maat. De praktische lijn uit de training wordt daarbij op individuele basis voortgezet, waardoor problemen en complexe vraagstukken kunnen worden opgelost.

Eerder door u bekeken

Vrijblijvende offerte

Tweedaagse bedrijfstraining

Heeft u een vraag?

Meer weten over deze bedrijfstraining?

(015) 2 690 168

bedrijfstraining@nen.nl

NEN bedrijfstrainingen

Praktijkgericht leren op maat

 • Flexibel in te plannen
 • Standaard of maatwerk
 • Hogere leereffectiviteit
 • Aansluiting op uw leermanagement
 • Uw doelen staan centraal