Bedrijfstraining leergang Machineveiligheid

16-01-2014 Joris de Boer is manager engineering bij Forbo Flooring, dat in Assendelft linoleum vloeren vervaardigt. Samen met NEN en collega’s ontwikkelde hij een veelzijdige leergang machineveiligheid, die aansloot op de verschillende instapniveaus van zijn collega's.

"Vanwege het unieke productieproces van linoleum, zijn al onze machines prototypes die wij van begin tot eind zelf ontwikkelen: elektrotechnisch, mechanisch en software-matig. Gevolg is dat we zelf verantwoordelijk zijn voor de veiligheid. Dat maakt goede processen en protocollen onmisbaar. En een training op zijn tijd wenselijk en noodzakelijk."

NEN bood ons maatwerk en diepgang. Elke medewerker kreeg een passende training

Joris de Boer Manager Engineering

Compleet aanbod

"NEN bood ons maatwerk en diepgang. Dat was belangrijk, want we wilden elke medewerker een passende training aanbieden. Een verdiepend en intensief traject voor de engineers, die continu met veiligheid te maken hebben, een lichter programma voor onderhoudsmedewerkers en een algemene training voor bijvoorbeeld productiemedewerkers, die onveilige situaties vooral moeten kunnen signaleren. Daarnaast had NEN oog voor de begeleiding na de trainingen en konden ze de normen opleveren. Al met al een erg compleet aanbod."

Kundige docent

"Voor de ervaren collega's was de cursus een opfrissing, anderen werden echt bijgeschoold. Iedereen heeft de trainingen als zeer prettig ervaren. Dat kwam ook door de docent. Hij adviseert de industrie en zit in normcommissies, waardoor hij alle ontwikkelingen in het vakgebied kent en onderwerpen van meerdere kanten weet te belichten. Ook de observaties en foto's uit onze praktijk waren erg nuttig."

Veel bereikt

"Door de leergang in samenwerking met NEN te ontwikkelen, hebben we veel bereikt. Onze engineers staan nu steviger in hun schoenen, zijn zeker van hun zaak. Ook kunnen we de externe professionals die we inhuren goed aansturen. Gevaren en risico's inschatten is altijd een afweging. Dankzij NEN kunnen we nog beter een goede beoordeling maken en daardoor efficiënt ons werk doen."

Eerder door u bekeken

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze training? Neem dan contact met ons op.

(015) 2 690 188

training@nen.nl