Bedrijfstraining schakelkasten volgens NEN-EN-IEC 61439

10-12-2015 Technici van Van Lente Systeemintegratie volgden de training NEN-EN-IEC 61439. “De training was een ideale mix van theorie en praktijk. We zijn we weer helemaal op de hoogte van de laatste regelgeving”, zegt Jan van Laar, team- en projectmanager technische installaties.

“Wij zijn een technische dienstverlener en automatiseren productieprocessen in fabrieken. Dit houdt onder andere in: het bekabelen van gebouw- en procesinstallaties, het leveren van besturingspanelen en het programmeren van PLC-, SCADA,- en MES-systemen. Dat is verantwoordelijk werk en dit betekent dat we ons aan heel veel regels moeten houden.”

Verdieping noodzakelijk

“Richtlijnen en normen zijn aan verandering onderhevig. Daarom is het belangrijk dat onze medewerkers meteen op de hoogte zijn van alle wijzigingen. En die kennis weten toe te passen in de dagelijkse praktijk. In de NEN-normen die wij volgen, zijn onlangs belangrijke wijzigingen aangebracht. Een uitgebreide verdieping van de inhoudelijke kennis was dus noodzakelijk.”

Door een nieuwe methodiek toe te passen, kunnen we onze berekeningen diepgaander onderbouwen.

Jan van Laar Team- en projectmanager technische installaties, Van Lente Systeemintegratie

Ideale mix

“De tweedaagse training was een ideale mix van theorie en praktijk. De eerste dag stond in het teken van theorie, de tweede dag gingen we de werkvloer op. De opgedane kennis konden we dus meteen toepassen in de praktijk. Het was extra handig dat de cursus bij ons op locatie plaatsvond.”

Dagelijkse praktijk

“Dankzij de training weten we welke nieuwe materialen
we moeten gebruiken om aan de norm te voldoen. En door een nieuwe methodiek toe te passen, kunnen we onze berekeningen diepgaander onderbouwen. Na de training hebben we meteen een werkgroep opgericht. Dit groepje zorgt ervoor dat we de normen goed blijven toepassen in de dagelijkse praktijk.”

Bruikbare tips

“Pouw Jongbloed van NEN was onze docent. We kennen hem al jaren en hebben goede ervaringen met hem. Pouw weet veel van de praktijk en geeft bruikbare tips. Ook dit keer had hij de training snel voor ons geregeld.”

Vervolg

“De techniek waarmee Van Lente werkt, kent vele facetten. We kijken waar wij als bedrijf nog meer uit kunnen halen en welke NEN-normen daaraan bijdragen. De NEN-trainingen krijgen in de toekomst zeker nog een vervolg.”

Meer klantervaringen

Bekijk de training

Eerder door u bekeken

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze training? Neem dan contact met ons op.

(015) 2 690 188

training@nen.nl