"Effectief managementsysteem verbindt afdelingen"

14-02-2017 Erik Oudenampsen, senior auditor en milieuadviseur bij PWN, was nauw betrokken bij de invulling van de NEN-bedrijfstraining ‘Doe NORMaal’ (Werken aan 1 integraal managementsysteem). Deze training behandelt de nieuwe richtlijnen ISO 9001 (bedrijfsvoering) en ISO 55001 (assetmanagement).

“Het programma kwam in volledige samenspraak met NEN (Jolanda Klok, Business Consultant) tot stand. Omdat er al een systeem stond, hoefden wij niet opnieuw het wiel uit te vinden. Assetmanagement, stakeholdermanagement en interne audits zijn voor ons namelijk al aan de orde van de dag. We waren gericht op een soepele overgang met meer bedrijfsintegratie in plaats van een geheel nieuwe opzet.”


PWN verzorgt het drinkwater in bijna heel Noord-Holland en beheert natuurgebieden. Duurzaamheid en aandacht voor milieu zijn dan ook vanzelfsprekende prioriteiten voor het bedrijf. Een intern kwaliteitsmanagementsysteem werd daarom al in 2003 opgesteld. De nieuwe ISO-normen van 2014 betekenden voor PWN vooral een aanpassing van mentaliteit. Met meer integratie en communicatie binnen het bedrijf.

“Niet de kennis van regeltjes, maar juist de geest en mentaliteit van de nieuwe ISO”

Erik Oudenampsen Senior auditor en milieuadviseur

Balans en bewustwording

“De training hielp om de aanpassingen vanuit de nieuwe normen scherp te krijgen. En inzicht te hebben in het hoe en waarom. Zeg maar gerust: niet de kennis van een lijst regels en normeisen, maar juist de geest en mentaliteit van de nieuwe ISO. Waarom balans en integratie belangrijk is tussen de afdelingen. PWN heeft plaats- en tijdsonafhankelijk werken ingevoerd, en dat vraagt om samenwerken en sturen op resultaat. Daarbij hoort een betere communicatie, hoger bewustzijn in bedrijfsvoering en optimale transparantie en verantwoordelijkheid naar de stakeholders.”

Een dag lang aan de slag

Maar kennis hoort er natuurlijk wel bij. Erik: “De training duurde één dag. In de ochtend kwamen de normen zelf aan bod. Het middagdeel was gereserveerd voor de houding van het management en het oefenen in sturen op gedrag. Hoe communiceer je, hoe ga je ermee om als je team de doelen niet haalt, hoe kun je medewerkers blijven motiveren? Mensen houden niet van verandering, dus hoe maak je ze het makkelijker en voorkom je te veel regels en systemen? Omdat er 80 deelnemers waren, hebben we van tevoren alle informatie beschikbaar gemaakt en twee introductiefilmpjes over de hoofdlijnen van de ISO gemaakt. Zo konden we op de dag zelf de vaart er goed inhouden.”

Levendige cases

“Deze vaart stelden de deelnemers erg op prijs. De angst bestond dat het een droge herkauwing van de normen zou worden, maar de training was juist interactief met ruimte voor reflectie. Trainers Jordy Hof en Pieter van der Zwet hebben door praktijkvoorbeelden van andere bedrijven de richtlijnen levendig gemaakt. In groepen van drie bespraken deelnemers verschillende lastige cases uit de eigen teams. Daarbij werd gewerkt in gemengde groepen, zodat teams van elkaar konden leren. De normen werden toepasbaar en de knelpunten werden direct bespreekbaar. We hebben dan ook positieve reacties van de deelnemers gehad.”

Meer informatie

Bent u ook zoek naar een training waarbij zowel hard- als soft skills worden gecombineerd? Bel dan 015 - 2 690 328 of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Eerder door u bekeken

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze training? Neem dan contact met ons op.

(015) 2 690 188

training@nen.nl