E-learning NEN 3140 in eigen tijd en tempo

16-09-2014 Afgelopen jaar volgden 21 medewerkers van ADM Europoort de e-learning ‘Veilig werken met elektriciteit volgens NEN 3140’. Peter van Tiel is hoofd elektrische dienst van deze sojaverwerkende fabriek. Hij en zijn collega's zijn enthousiast over de e-learning.

“Bij ADM Europoort werken we veel met elektrotechnische installaties. Kennis over een veilige elektrische bedrijfsvoering, oftewel NEN 3140, is dan ook onmisbaar. De medewerkers van de Elektro Technische Dienst die werken volgens de norm waren enkele jaren geleden nog inleenkrachten. Zij hebben in die vroegere periode allemaal al eens de reguliere training over NEN 3140 gevolgd. Maar voor sommigen was dat al lang geleden. Een opfriscursus kon dus geen kwaad. Deze e-learning was daarvoor ideaal. Iedereen gaat nu bewuster om met veiligheid.”


“We zijn erg te spreken over de combinatie tekst en beeld in de e-learning.”

Peter van Tiel Hoofd elektrische dienst

Prettige trainingsvorm

“We hebben gekozen voor deze training van NEN, omdat we vinden dat alle belangrijke veiligheidsaspecten erin terugkomen. Daarnaast waren we benieuwd hoe e-learning werkt. Nu we dat weten, kunnen we concluderen dat het een prettige trainingsvorm is. Alle medewerkers konden de training in hun eigen tijd en tempo uitvoeren. Dat maakte ze meer gemotiveerd. Alleen de wat ouderen in het team hadden aanvankelijk wat moeite om te starten en tijd vrij te maken. Zij zijn toch minder bekend met digitale toepassingen.”

Persoonlijke veiligheid centraal

“Ik ben ook te spreken over de inhoud van deze e-learning. Vooral de combinatie van tekst en film is fijn. Dat vult elkaar goed aan. De informatie was over het algemeen niet nieuw, maar wel nuttig om weer eens volledig te horen. Het belang van veilig werken werd goed aangestipt. De medewerkers realiseren zich nu weer meer dat veilig werken samengaat met hun persoonlijke veiligheid.”

Meer trainingen

“Tijdens de e-learning hebben we heel prettig contact gehad met NEN. Aan het begin waren er wat technische probleempjes, zoals filmpjes die niet goed werkten op bepaalde computers. NEN heeft ons toen meteen goed geholpen om alles in orde te maken. We laten onze medewerkers vaker trainingen volgen. Soms om ze iets nieuws te leren, maar soms ook alleen om hun kennis op te frissen. De volgende keer overwegen we zeker weer een e-learning van NEN.”

Eerder door u bekeken

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze training? Neem dan contact met ons op.

(015) 2 690 188

training@nen.nl