Engelstalige e-learning NEN 3140: een aanwinst

13-05-2014 Ruud Bekema is projectmanager bij Fabricom Offshore Services en erg te spreken over de Engelstalige versie van de e-learning NEN 3140. “Op deze manier kunnen onze buitenlandse werknemers gemakkelijk kennisnemen van de Nederlandse normen, richtlijnen en afspraken op het gebied van veilige elektrische bedrijfsvoering.”

“Fabricom Offshore Services is een offshore bedrijf. We voeren projecten uit op het gebied van constructie, modificatie, bedrijfsvoering, onderhoud en service. Vrijwel altijd werken we met elektrische installaties.

Omdat we verplicht zijn veilig te werken, werken we volgens NEN 3140. Al onze medewerkers moeten een training over deze norme hebben gevolgd en in het bezit zijn van een certificaat.”

Snel en goed kennis opdoen

“De opdrachten die wij krijgen, moeten vaak op korte termijn worden uitgevoerd. Bij dit soort opdrachten of bij grote projecten is het belangrijk dat we snel extra medewerkers kunnen inzetten. Naast onze vaste mensen zetten we dan gedetacheerden in. Vaak komen deze medewerkers uit het buitenland. Zij hebben dezelfde basiskennis, maar ze kennen de Nederlandse normen niet. Om ze die snel en goed bij te brengen, is een Engelstalige e-learning een ideaal middel.”

“De Engelstalige e-learning is een uitkomst. Onze buitenlandse werknemers kunnen zo gemakkelijk kennisnemen van de Nederlandse normen.”

Ruud Bekema Projectmanager bij Fabricom Offshore Services B.V.

Ideaal voor buitenlandse medewerkers

“Het was niet gemakkelijk om een Engelstalige e-learning te vinden over dit onderwerp. NEN is een van de weinige partijen die het aanbiedt. In de e-learning wordt kort en bondig de basis van NEN 3140 behandeld. De inhoud is duidelijk en praktisch en de eisen uit de praktijk zijn goed in de stof verwerkt. Bovendien kunnen medewerkers zelf bepalen wanneer en waar ze studeren. Dat maakt de Engelstalige e-learning ideaal voor bedrijven zoals wij die vaak met buitenlandse medewerkers werken.”

Ideaal om op de hoogte te blijven

“Naast projectmanager ben ik binnen ons bedrijf aanspreekpunt voor E&I-gerelateerde zaken. Zelf moet ik dus ook optimaal op de hoogte zijn van de normen, richtlijnen en afspraken op het gebied van elektriciteit. Door de e-learning blijf ik gemakkelijk up-to-date en ik kan zelf bepalen wanneer en waar ik studeer. Ook voor mij en mijn collega’s die NEN 3140 al kennen maar op de hoogte moeten blijven, is de e-learning dus ideaal.”

Eerder door u bekeken

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze training? Neem dan contact met ons op.

(015) 2 690 188

training@nen.nl