Essentieel om op de hoogte te zijn van NEN 1006

05-04-2016 Ben Verheijen, controleur drinkwaterinstallaties bij Waterleiding Maatschappij Limburg (WML), volgde de training ‘Wijzigingen NEN 1006 en Ontwikkelingen leidingwaterinstallaties’. Hij is nu weer helemaal op de hoogte van de nieuwste norm. “Dat is ook nodig, want NEN 1006 is onze bijbel”.

“Ik volgde de training samen met een collega van WML en diverse vakgenoten van andere bedrijven. De cursus vond plaats op de NEN-trainingslocatie in Eindhoven. In één dag werden alle wijzigingen besproken. Aan de hand van praktijkvoorbeelden hebben we ingezoomd op de belangrijkste speerpunten. Dat maakte de training heel toegankelijk en concreet.”

"NEN 1006 is onze bijbel."

Ben Verheijen Controleur drinkwaterinstallaties, Waterleiding Maatschappij Limburg

Vertaling Drinkwaterwet

“Bij WML controleren we alle nieuwe waterleidingsinstallaties van bedrijven en woningen in Limburg en bestaande installaties vanaf risicoklasse 3 conform wet- en regelgeving. NEN 1006 is daarbij als het ware onze bijbel. Het is een praktische vertaling van de Drinkwaterwet. Aan de hand van de Waterwerkbladen, die uit NEN 1006 zijn afgeleid, voeren we elke dag controles uit. De vernieuwde NEN 1006 is op een aantal punten gewijzigd en biedt vooral meer duidelijkheid.”

Focus op onderhoud

“De vernieuwde norm focust zich meer op onderhoud en beheer van de installaties. Ook het testen van nieuwe waterleidingsinstallaties is belangrijker geworden en installateurs zijn verplicht een ‘opleveringsrapport’ op te stellen. In dat rapport staat hoe de installatie is aangelegd, welke materialen zijn gebruikt, welke toestellen erop zijn aangesloten en hoe de installatie onderhouden moet worden. Heel handig voor mij als controleur om op terug te vallen. Bovendien sluit NEN 1006 nu beter aan op het Bouwbesluit.”

Praktijkervaring en vervolg

“De training van NEN was heel nuttig en duidelijk. De docent was zelf installateur geweest en had veel praktijkervaring. Daarnaast is hij voorzitter van de Nederlandse installateurvereniging. Iemand met veel kennis dus. Het was ook leerzaam om te sparren met de andere deelnemers. Fijn dat daar ruimte voor was. Wij willen jaarlijks één of twee controleurs van WML laten deelnemen aan de training. Zij kunnen hun kennis dan weer overdragen op de andere collega’s.”

Meer klantervaringen >>

Bekijk de training

Eerder door u bekeken

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze training? Neem dan contact met ons op.

(015) 2 690 188

training@nen.nl