ISO 19011: Risk based auditen

14-01-2014 Suzanne de Ruiter is manager kwaliteit arbo en milieu Benelux voor CWS Nederland. Zij kijkt met plezier terug op de bedrijfstraining Risk based auditing volgens ISO 19011.

“Wij leveren diensten en producten op het gebied van sanitaire hygiëne en schoonloopmatten. Van een complete toiletinrichting tot losse handdoekautomaten met katoenen handdoekrollen, zeepautomaten en luchtverfrissers. Omdat we ISO-gecertificeerd zijn, zijn we ook verplicht om onszelf te controleren. Maar deze interne audits doe je natuurlijk niet alleen omdat het verplicht is, je wilt er ook daadwerkelijk iets uit halen. Niets zo vervelend als een audit die nergens toe leidt. En daar heeft NEN ons duidelijk bij geholpen.”

Tijdens de training hadden we een paar echte eyeopeners

Suzanne de Ruiter Manager Kwaliteit Arbo en Milieu Benelux, CWS Nederland

Praktijkgericht

“Binnen ons bedrijf hebben we intern twaalf vrijwillige auditoren aangesteld, die dat naast hun eigen functie doen. Dit zijn gemotiveerde mensen, maar vaak zonder ervaring en theoretische kennis. Daar wil CWS graag in investeren. Met deze bedrijfstraining is het team in één keer professioneel bijgeschoold. Het is enerzijds een uitermate praktijkgerichte training met rollenspellen, anderzijds leer je er gedegen en systematisch auditen. Een leerzame training dus, waarbij ook veel is gelachen. Het hele team kijkt er met plezier op terug.”


Eyeopeners

“Tijdens de training hadden we echt een paar eyeopeners. De belangrijkste was dat je als auditor niet op de stoel moet gaan zitten van de mensen die in de praktijk verantwoordelijk zijn voor de gang van zaken. Als we voorheen tijdens een audit op problemen stuitten, dan leverden we daar direct ook oplossingen voor aan. Nu we dat volgens de NEN-methode niet meer doen, merk je dat de geauditeerde afdeling onze bevindingen eerder accepteert en zelf met oplossingen komt. Hoewel je minder doet, is het effect dus groter.”

Meer klantervaringen

Bekijk de training

Eerder door u bekeken

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze training? Neem dan contact met ons op.

(015) 2 690 188

training@nen.nl