Op de hoogte van NEN 2767; dat werkt een stuk prettiger

22-10-2014 Kees Agterhof is medewerker Technisch Beheer VvE bij de afdeling Vastgoed van de Amsterdamse woningstichting Rochdale. In zijn functie werkt hij bijna dagelijks met de norm NEN 2767. “Nu ik de leergang NEN 2767: conditiemeting gebouwen - onderhoudsinspecteur heb gevolgd, is het me helemaal duidelijk. Dat werkt een stuk prettiger.”

“Samen met mijn collega’s ben ik dagelijks bezig met het technisch beheer van zo’n 135 Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). De meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) van de VvE is opgesteld volgens NEN 2767. Dat geeft een objectief beeld van de onderhoudsstaat van de gebouwen.”

Inzicht in de norm

“Onze afdeling volgde de eerste basismodule NEN 2767: de methodiek. Daarna volgden verdiepingsmodules theorie en praktijk. Tijdens de training werd duidelijk op welke gebieden NEN 2767 wordt toegepast en hoe de methodiek werkt. De leergang was voor mij waardevol. Ik wilde de onderbouwing van NEN 2767 snappen en zelf kunnen maken, de scores kunnen interpreteren en begrijpen, en leren waarmee je rekening moet houden. Kortom; inzicht krijgen in de methodiek en weten hoe die werkt. Dat is gelukt.”

“Door de praktijkgerichte oefening konden we de opgedane kennis direct toepassen in ons eigen werk.”

Kees Agterhof medewerker Technisch Beheer VvE


Theorie, praktijk en ruggespraak

“Onze docent was een kundige man die alles duidelijk en helder uitlegde. Je merkte dat hij wist waar je in de praktijk tegenaan kunt lopen. De combinatie van theorie en praktijk die hij ons bood werkte goed. Tussen de bijeenkomsten door was hij ook altijd beschikbaar voor ruggespraak. En omdat we de leergang met meerdere collega’s volgden, overlegden we ook veel met elkaar.”


Oefenen en direct toepassen

“Een goede praktijkgerichte oefening was ons bezoek aan een pand van Rochdale. Daar hebben we een deel van het gebouw uitgewerkt volgens NEN 2767. Door dit zelf te doen, worden zaken snel duidelijk. We vertaalden onze uitwerking meteen naar een onderhoudsplan, want zelfs dat zat in de leergang. De opgedane kennis konden we dus direct toepassen in ons eigen werk.”


Gecertificeerd inspecteur

“Nu ik deze leergang heb gevolgd, wil ik samen met een collega dit najaar misschien nog een vervolgopleiding over NEN 2767 doen. Daarmee maken we een verdiepingsslag. Vervolgens zouden we het SCEV-examen ‘NEN 2767 onderhoudsinspecteur’ kunnen doen. Als we daarvoor slagen, kan ik aantonen dat ik een NEN 2767 onderhoudsinspecteur ben!”

Meer klantervaringen

Eerder door u bekeken

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze training? Neem dan contact met ons op.

(015) 2 690 188

training@nen.nl