Veilig omgaan met elektrische installaties in recreatiegebouwen

05-04-2016 Accres beheert en exploiteert zo’n 80 maatschappelijke voorzieningen in en rondom Apeldoorn en Almelo. Denk aan zwembaden, sporthallen en kinderboerderijen. “Zorgvuldig omgaan met elektrische installaties in deze gebouwen is van groot belang voor de veiligheid. Met NEN 3140 creëren we hiervoor de voorwaarden”, zegt Hans Koomen, Technisch Beheerder Vastgoed bij Accres.

“We hebben 180 medewerkers – waarvan 35 beheerders/technici ¬– die samen 80 gebouwen beheren. Onze technici hebben dagelijks te maken met elektrische installaties. Dat kunnen allerlei soorten installaties zijn. In een zwembad vind je namelijk weer heel andere apparaten dan in een kinderboerderij of recreatiepark. Maar het is altijd belangrijk om goed alle regels en normen te volgen. Als je dat niet doet, kunnen de gevolgen heel groot zijn.”

"Het is altijd belangrijk om goed alle regels en normen te volgen. Als je dat niet doet, kunnen de gevolgen heel groot zijn."

Hans Koomen Technisch Beheerder Vastgoed bij Accres

Risico’s beperken

“Mijn collega en ik zijn verantwoordelijk voor alle installaties in de gebouwen. Wij moeten ervoor zorgen dat onze beheerders en technici de elektrische installaties kennen en op de hoogte zijn van de gevaren. Ze moeten precies weten wat ze moeten doen om risico’s te beperken. Om hier goed invulling aan te kunnen geven, volgden we onlangs de training NEN 3140: Installatie-/werkverantwoordelijke laagspanning. Dankzij de training kunnen we ons beleid rondom elektrische installaties goed opzetten en vervolgens invoeren.”


Stappenplan

“De training was heel praktisch ingericht met veel goede voorbeelden. De cursusleider was een echte praktijkman. Hij gaf ons ook een handig stappenplan. Meteen na de training konden we hiermee aan de slag. Heel prettig. Onze beheerders en technici volgen binnenkort de training VOP NEN 3140. Ze zijn dan volledig op de hoogte. Ze weten exact wat ze moeten doen en ook wat ze niet moeten doen. Bij twijfel schakelen ze bijvoorbeeld altijd extra expertise in. We waarborgen daarmee de veiligheid; zowel van onze medewerkers als de gebruikers van de gebouwen.”


Bellen voor vragen

“We hebben de training als heel positief ervaren. Prettig ook dat we altijd nog even mogen bellen als we nog vragen hebben. Want die hebben we ongetwijfeld. NEN 3140 is heel uitgebreid en er komt veel bij kijken. Op termijn gaan we ons daar zeker nog verder in verdiepen. Waarschijnlijk schrijven we ons dan ook weer in voor een training bij NEN.”

Meer klantervaringen >>

Bekijk de training

Eerder door u bekeken

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze training? Neem dan contact met ons op.

(015) 2 690 188

training@nen.nl