Veilig werken met elektriciteit volgens NEN 3140

10-04-2014 Guilermo Henriquez is kwaliteitsmanager bij Installation Technologies Curaçao en hij kijkt terug met veel plezier op de E-learning NEN 3140: veilige elektrische bedrijfsvoering.

Begrijpelijke trainingen volgen vanaf Curaçao
“Mijn collega’s lachen me meestal uit als ik ze wijs op de risico’s van werken met elektriciteit. Ze zijn zich niet bewust van de gevaren in ons werk. Ik wil ze die laten inzien. De cursussen van NEN helpen me hierbij.” Als kwaliteitsmanager is Guillermo Henriquez erg te spreken over de e-learning van NEN.


“In mijn werk als kwaliteitsmanager bij Installation Technologies Curaçao heb ik veel te maken met veiligheidsnormen. Binnen ons bedrijf is het verplicht om te werken volgens de NEN 3140: veilige elektrische bedrijfsvoering. We werken voor grote bedrijven, banken en de overheid. De veiligheid moet dus gewoon in orde zijn. Daarom vind ik het belangrijk om me uitgebreid te verdiepen in deze norm.”

“De combinatie van tekst, afbeeldingen en geluid in de e-learning is perfect. Vooral voor de jongens op Curaçao die het Nederlands niet goed beheersen.”

Guilermo Henriquez Kwaliteitsmanager bij Installation Technologies Curaçao

E-learning: een goede opfriscursus

“De e-learning ‘Veilig werken met elektriciteit volgens de NEN 3140’ is een goede opfriscursus. Het sluit aan op de reguliere cursus over de NEN 3140 die ik in 2011 volgde. Vanwege de afstand en het tijdsverschil is het voor mij gemakkelijker om de e-learning te volgen dan de reguliere cursus. Bij de e-learning kan ik namelijk zelf bepalen wanneer en waar ik studeer. Deze trainingsvorm is daarom ook ideaal voor installateurs en monteurs die geen zin hebben om nog een studie te volgen, maar wel op de hoogte willen blijven.”

Kort en begrijpelijk

“Op Curaçao is het moeilijk om trainingen van niveau te vinden over dit onderwerp. De e-learning van NEN biedt daarom uitkomst. Deze training behandelt kort en bondig de basis van de NEN 3140. De combinatie van tekst, afbeeldingen en geluid in de e-learning vind ik ideaal. De stof is goed te begrijpen, doordat de afbeeldingen een goede aanvulling zijn op de tekst. Dat is een groot voordeel voor de jongens op Curaçao die het Nederlands niet goed beheersen

Stap voor stap veiliger

“NEN heeft ook op Curaçao een goede naam. Dat maakt een certificaat van NEN erg waardevol. Door de kennis die ik opdoe met de trainingen, kan ik anderen inspireren ook bewuster om te gaan met veiligheidsnormen. De kennis draag ik niet alleen over aan de medewerkers van Installation Technologies, maar ook aan andere organisaties op het eiland. Samen moeten we stap voor stap steeds veiliger worden. Als er weer een andere relevante e-learning beschikbaar komt, ben ik de eerste die zich inschrijft!”

Eerder door u bekeken

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze training? Neem dan contact met ons op.

(015) 2 690 188

training@nen.nl