“Verdieping in NEN 2767 helpt ons verder”

28-07-2015 De Alliantie hanteert de NEN 2767 om de kwaliteit van haar woningen vast te stellen en stemt haar programma hierop af. Inspecteurs en adviseurs van de woningcorporatie volgden onlangs een op maat gemaakte NEN-bedrijfstraining. Hiermee hebben zij zich verder verdiept en bekwaamd in deze norm.

“Met NEN 2767 kunnen we objectief de kwaliteit van onze woningportefeuille meten”, zegt Fred Jak, Manager Programma van de Alliantie. “We hanteren de methodiek al sinds begin 2013, maar onze medewerkers hadden toch behoefte aan verdieping.”

Verhaal achter de cijfers

“Voor het vaststellen van het conditieprofiel van een gebouw voeren we conditiemetingen uit. We gebruiken hiervoor de software van IBIS. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter al deze cijfers? Wat zijn de criteria die het zwaarst wegen? En welke criteria moet je dus vooral beïnvloeden om tot een beter profiel te komen? Dankzij de trainingen hebben we hier beter inzicht in.”

Grootste eye-opener

“We hebben nu ook een vollediger beeld van de risico’s die wij als woningcorporatie lopen. Dat was voor ons de grootste eye-opener van de trainingen. Door te werken met de risicomatrix van NEN 2767 kunnen we beter beoordelen welk onderhoud het meest urgent is. We gaan gerichter inzetten op het indammen van veiligheidsrisico’s, technische risico’s en bijvoorbeeld esthetische risico’s. We kunnen nu betere keuzes maken voor onze woningportefeuille.”

“Door de trainingen is de norm nog beter gaan leven bij onze medewerkers.”

Fred Jak Manager Programma

De meerwaarde van maatwerk

“De bedrijfstrainingen waren volledig op maat gemaakt. Er waren vier verschillende NEN 2767-trainingen in verwerkt. De trainingen voor onze inspecteurs hadden een operationele focus. Bij de adviseurs lag de nadruk op het strategische aspect.
Omdat we al ruim twee jaar met de methode werken, konden we een gerichte vraag neerleggen bij de NEN. De vragen die wij hadden, hebben ze exact beantwoord. De trainingen waren bij ons op locatie en er waren meerdere trainingsdagen. De deelnemers kregen ook huiswerk mee. Ze leerden de opgedane kennis meteen toe te passen in een objectieve rapportage.”

Beter begrip

“We gebruiken NEN 2767 dagelijks voor de invulling van ons onderhouds- en investeringsprogramma. Door de trainingen is de norm nog beter gaan leven bij onze medewerkers. De toepassing in de praktijk deden we al. Nu begrijpen we ook de theorie beter en hebben we beter grip op de belangrijkste risico’s. De trainingen zijn een goede trigger geweest voor ons toekomstige beleid en daarom willen we het aantal trainingen uitbouwen.”

Contact

Ook geïnteresseerd in deze bedrijfstraining? Vraag direct een offerte aan. Of neem contact op via telefoon (015) 2 690 188 of e-mail training@nen.nl.

Meer klantervaringen

Eerder door u bekeken

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze training? Neem dan contact met ons op.

(015) 2 690 188

training@nen.nl