Volledig ‘in control’ met de beroepsopleiding Integrated Auditing

10-12-2015 In april ging de beroepsopleiding Integrated Auditing van NEN van start. Bianca Peper, manager procesondersteuning bij VolkerWessels Telecom, was een van de tien deelnemende cursisten. “Dankzij de opleiding zijn we in staat ons auditprogramma integraal en meer risk based op te zetten.”

“De Beroepsopleiding Integrated Risk-based Auditing van NEN is een volwaardige beroepsopleiding. In zeven weken zijn er vijf cursusdagen; daartussen ga je aan de slag met het nodige huiswerk. Het is een behoorlijke tijdsinvestering naast je dagelijkse werk, maar zeker de moeite waard. De training heeft een waardevolle bijdrage geleverd. We zijn nu in staat ons auditprogramma meer risk based in te richten.”

Integraal

“Het is voor bedrijven steeds belangrijker om ‘in control’ te zijn. Er bestaan daarvoor al diverse beheersinstrumenten en er zijn ook auditopleidingen op dit gebied. Maar deze richten zich vaak op één specifiek onderdeel, zoals het financiële of het operationele aspect. De opleiding van NEN richt zich op een integrale aanpak van risicobeheersing. Bedrijven krijgen zo volledig grip op alle bedreigingen en kansen. En raken dus beter in control.”

De opleiding van NEN richt zich op een integrale aanpak van risicobeheersing. Bedrijven krijgen zo volledig grip op alle bedreigingen en kansen. En raken dus beter in control.

Bianca Peper, Manager procesondersteuning, VolkerWessels Telecom

In de praktijk

“Welke beheersmaatregelen kun je nemen om risico’s te beheersen en kansen te benutten? Hoe zorg je ervoor dat het auditprogramma aansluit op de corporate governance? En hoe kun je risk based rapporteren? Dit en meer kwam aan bod tijdens de opleiding. Tijdens het praktische gedeelte bracht iedereen een case van zijn eigen werkgever in. Twee casussen werden in groepjes uitgediept. Vooral het praktische – hoe breng je risk based auditing in de praktijk – was voor veel deelnemers nieuw. We kregen diverse nuttige tools aangereikt.”

Flexibel

“De docenten waren zeer flexibel. Zij pakten ook tijdens de opleiding nog zaken op en gingen er mee aan de slag. Alle deelnemers waren dan ook erg enthousiast. We hebben afgesproken nog eens bij elkaar te komen voor een extra sessie. Want het is interessant en leerzaam om te horen hoe de uitvoering in de praktijk verloopt. Zowel voor ons als deelnemer als voor de docenten.”

Meer klantervaringen

Bekijk de training

Eerder door u bekeken

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze training? Neem dan contact met ons op.

(015) 2 690 188

training@nen.nl