“Weer volledig op de hoogte van ISO 9001: de norm verklaard”

15-03-2016 Zeventien medewerkers van Zeeland Refinery volgden de NEN-bedrijfstraining ISO 9001: de norm verklaard. Zij zijn nu volledig op de hoogte van de laatste wijzigingen binnen deze norm. “We gaan vanaf nu meer risk based auditen”, zegt Pieter Kok, training officer van Zeeland Refinery.

“Zeeland Refinery N.V. in Vlissingen is één van de 450 ‘hoogrisicobedrijven’ in Nederland. Via een geavanceerd raffinageproces maken wij brandstoffen van ruwe aardolie. Het is logisch dat we ons aan heel veel wetten en regels moeten houden. En daarom vinden er ook regelmatig interne en externe audits plaats. De medewerkers uit het bedrijf verzorgen onder leiding van de kwaliteitsafdeling de interne audits. Bij de uitvoering van deze audits hanteren we onder andere de ISO 9001.”

"De training bestond uit een online training en een trainingsdag op locatie."

Pieter Kok Training officer van Zeeland Refinery

Aansluiten bij behoeftes

“Omdat deze norm recent werd aangepast, volgden we de bedrijfstraining. Want de kennis van onze medewerkers moet natuurlijk altijd up-to-date zijn. En daarnaast is zo’n gezamenlijke training goed voor de teambuilding. NEN stelde de training samen
in nauw overleg met Zeeland Refinery. Zo sloot
de training precies aan bij onze behoeftes.”

Audits uit de praktijk

“De training bestond uit een online training en een trainingsdag op locatie. De e-learning is theoretisch en tijdens de trainingsdag ga je praktisch aan de slag met een aantal audits. Heel nuttig. Zo hebben we ons gebogen over de audit van de kwaliteit van de schepen die bij ons komen laden. Deze schepen zijn weliswaar van de klant, maar als ze niet aan de kwaliteitsnormen voldoen, kleven daar grote risico’s aan. Door goede afspraken en controles komen bepaalde schepen er bij ons niet in. Daarnaast bespraken we de audit ‘training en opleiding’ en hoe die is verankerd in onze organisatie. Ook leerden we goede en feitelijke rapportages op te stellen en voerden we rollenspellen uit.”

Risk based auditen

“De training leverde goede inzichten op voor Zeeland Refinery. Zowel onze nieuwe medewerkers, als de meest ervaren collega’s waren heel positief. We gaan vanaf nu meer risk based auditen. Dus heel gericht auditen op basis van de risico’s waarmee we te maken hebben. Een verdiepingstraining risk based auditen is daarom een logische vervolgstap.”

Meer klantervaringen >>

Bekijk de training

Eerder door u bekeken

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze training? Neem dan contact met ons op.

(015) 2 690 188

training@nen.nl