Training & Advies

Klanten aan het woordGraag laten wij onze klanten aan het woord om te horen wat zij belangrijk vinden. Hieronder vindt u een aantal van onze klanten die hun ervaringen over onze trainingen met u willen delen.

Risicogebaseerd denken - met aandacht voor mens en governance

Hans Berkien werkt als QSHE-professional (Quality Safety Health Environment) in de civiele betonbouw en certificatie-wereld. Hij ondersteunt bedrijven om aan de wensen en eisen van hun stakeholders te voldoen – onder andere op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. “Het is dus erg belangrijk voor mij om op de hoogte te blijven van de allerlaatste ontwikkelingen en normen.”

NEN draagt bij aan een flexibel leerjaar voor SMEOT

Veilig werken met elektrische installaties in het laagspanningsgebied; een essentieel onderdeel van de opleiding Mechatronica aan het SMEOT (Stichting Metaal- en Elektro-Opleiding Twente). Jaarlijks beginnen zo’n 40 studenten aan het projectendeel van de opleiding Mechatronica. De e-learningmodule NEN3140 VB maakt hen vertrouwd met het veilig werken aan elektrische installaties.

"Effectief managementsysteem verbindt afdelingen"

Erik Oudenampsen, senior auditor en milieuadviseur bij PWN, was nauw betrokken bij de invulling van de NEN-bedrijfstraining ‘Doe NORMaal’ (Werken aan 1 integraal managementsysteem). Deze training behandelt de nieuwe richtlijnen ISO 9001 (bedrijfsvoering) en ISO 55001 (assetmanagement).

“Leuk en leerzaam om samen praktijkervaringen uit te wisselen”

Willem Fraij en Leo Manders zijn medisch instrumentatietechnici bij het Radboudumc in Nijmegen. Samen met twee collega’s volgden zij de NEN bedrijfstraining ‘Sterilisatie van medische hulpmiddelen: wettelijke eisen’. “Erg fijn om vakinhoudelijk ervaringen uit te wisselen en in discussie te gaan over ons mooie vak.”

Veilig omgaan met elektrische installaties in recreatiegebouwen

Accres beheert en exploiteert zo’n 80 maatschappelijke voorzieningen in en rondom Apeldoorn en Almelo. Denk aan zwembaden, sporthallen en kinderboerderijen. “Zorgvuldig omgaan met elektrische installaties in deze gebouwen is van groot belang voor de veiligheid. Met NEN 3140 creëren we hiervoor de voorwaarden”, zegt Hans Koomen, Technisch Beheerder Vastgoed bij Accres.

Essentieel om op de hoogte te zijn van NEN 1006

Ben Verheijen, controleur drinkwaterinstallaties bij Waterleiding Maatschappij Limburg (WML), volgde de training ‘Wijzigingen NEN 1006 en Ontwikkelingen leidingwaterinstallaties’. Hij is nu weer helemaal op de hoogte van de nieuwste norm. “Dat is ook nodig, want NEN 1006 is onze bijbel”.

“Weer volledig op de hoogte van ISO 9001: de norm verklaard”

Zeventien medewerkers van Zeeland Refinery volgden de NEN-bedrijfstraining ISO 9001: de norm verklaard. Zij zijn nu volledig op de hoogte van de laatste wijzigingen binnen deze norm. “We gaan vanaf nu meer risk based auditen”, zegt Pieter Kok, training officer van Zeeland Refinery.

Veilig werken met elektrische installaties dankzij e-learning

Motorolie, verfuitharders, papier voor theezakjes en pilletjes tegen wagenziekte. Zomaar een greep uit de eindproducten waar chemisch bedrijf Demaline de grondstoffen voor maakt. “Ons bedrijf draait 24 uur per dag door”, zegt elektro- en instrumentatie-engineer Wiebe Wiersum. “Ik kan mijn mensen geen dag missen als ze op (herhalings)training moeten. E-learning is daarom ideaal!”

Volledig ‘in control’ met de beroepsopleiding Integrated Auditing

In april ging de beroepsopleiding Integrated Auditing van NEN van start. Bianca Peper, manager procesondersteuning bij VolkerWessels Telecom, was een van de tien deelnemende cursisten. “Dankzij de opleiding zijn we in staat ons auditprogramma integraal en meer risk based op te zetten.”

Bedrijfstraining schakelkasten volgens NEN-EN-IEC 61439

Technici van Van Lente Systeemintegratie volgden de training NEN-EN-IEC 61439. “De training was een ideale mix van theorie en praktijk. We zijn we weer helemaal op de hoogte van de laatste regelgeving”, zegt Jan van Laar, team- en projectmanager technische installaties.

Energieprestaties berekenen met NEN 7120

Hoe bepaal je de energieprestatie van een gebouw en hoe bereken je de energieprestatiecoëfficiënt (EPC)? Joeri Blokland, modelleur en engineer bij Veccins 3D, volgde onlangs de training NEN 7120.

Duurzaamheid en veiligheid naar een hoger niveau

Tijdens de NEN-training PGS 33-2 leren deelnemers wat er allemaal komt kijken bij het veilig tanken van vloerbaar aardgas (LNG). Ronald van der Slagt, operational employee bij het Havenschap Moerdijk, volgde onlangs deze NEN-training.

“Verdieping in NEN 2767 helpt ons verder”

De Alliantie hanteert de NEN 2767 om de kwaliteit van haar woningen vast te stellen en stemt haar programma hierop af. Inspecteurs en adviseurs van de woningcorporatie volgden onlangs een op maat gemaakte NEN-bedrijfstraining. Hiermee hebben zij zich verder verdiept en bekwaamd in deze norm.

Aan de slag met NEN-EN-ISO 15189 na geslaagde masterclass

Peter van ’t Sant is klinisch chemicus in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Met zijn collega’s volgde hij in september 2014 de masterclass NEN-EN-ISO 15189. Deze norm beschrijft de kwaliteitseisen in medische laboratoria en vervangt de huidige CCKL-richtlijn. Dat is een hele omschakeling. Peter: “De training heeft ons geholpen om de norm goed te interpreteren en toe te passen.”

Op de hoogte van NEN 2767; dat werkt een stuk prettiger

Kees Agterhof is medewerker Technisch Beheer VvE bij de afdeling Vastgoed van de Amsterdamse woningstichting Rochdale. In zijn functie werkt hij bijna dagelijks met de norm NEN 2767. “Nu ik de leergang NEN 2767: conditiemeting gebouwen - onderhoudsinspecteur heb gevolgd, is het me helemaal duidelijk. Dat werkt een stuk prettiger.”

E-learning NEN 3140 in eigen tijd en tempo

Afgelopen jaar volgden 21 medewerkers van ADM Europoort de e-learning ‘Veilig werken met elektriciteit volgens NEN 3140’. Peter van Tiel is hoofd elektrische dienst van deze sojaverwerkende fabriek. Hij en zijn collega's zijn enthousiast over de e-learning.

Engelstalige e-learning NEN 3140: een aanwinst

Ruud Bekema is projectmanager bij Fabricom Offshore Services en erg te spreken over de Engelstalige versie van de e-learning NEN 3140. “Op deze manier kunnen onze buitenlandse werknemers gemakkelijk kennisnemen van de Nederlandse normen, richtlijnen en afspraken op het gebied van veilige elektrische bedrijfsvoering.”

Veilig werken met elektriciteit volgens NEN 3140

Guilermo Henriquez is kwaliteitsmanager bij Installation Technologies Curaçao en hij kijkt terug met veel plezier op de E-learning NEN 3140: veilige elektrische bedrijfsvoering.

ISO 19011: Risk based auditen

Suzanne de Ruiter is manager kwaliteit arbo en milieu Benelux voor CWS Nederland. Zij kijkt met plezier terug op de bedrijfstraining Risk based auditing volgens ISO 19011.

NEN-EN-ISO 13485: de norm verklaard

Esther Oudes is Manager Operations bij Alcmair Partners, ontwikkelaar van medische apparatuur. Momenteel ontwikkelen zij een apparaat voor anesthesie en intensive care waarbij een ISO 13485 certificering essentiëel is.

Leergang NEN 2767: conditiemeting gebouwen: van theorie naar praktijk

Mens Zeist Totaalonderhoud is een aannemersbedrijf voor groot onderhoud van gebouwen. Sinds 2006 houdt de heer Veldhuizen zich bezig met resultaatgericht vastgoedonderhoud (RVO). Afgelopen jaar heeft hij alle vier de NEN 2767-trainingen afgerond.

- ‘Opnieuw het fingerspitzengevoel door de training’ - Bedrijfstraining NEN 7120: aan de slag met energieprestatie

Miranda van den Brink is Technisch Specialist bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Apeldoorn. Samen met haar collega’s controleert ze de technische gegevens van bouwaanvragen.

Training NEN 3140: inspectie van bestaande installaties - InTec Installatietechniek

Intec Installatietechniek is een allround installatiebedrijf, met opdrachten in de particuliere sector, nieuwbouw en utiliteitsbouw.

Bedrijfstraining NEN 3140 VOP/VP - Umicore

Het zit in onze autobanden, batterijen en zonnebrandcrème. En ook al klinkt het als een giftig stofje, het zit zelfs in onze voedingsmiddelen: zinkoxide. In de grote potten en ovens van Umicore Nederland in Eijsden wordt zink al meer dan honderd jaar verwerkt tot zinkoxide.

Bedrijfstraining Gasinstallaties in de praktijk - Energiewacht

Energiewacht levert diensten op het gebied van klimaatcomfort: onderhoud van CV-ketels en ventilatiesystemen, advies over energiesubsidies en opstellen van energielabels.

Training ISO 26000: MVO in de praktijk - DUO

DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen en organiseert examens. Onlangs volgde Annelies Moguella, facilitair medewerker, de training ISO 26000: MVO in de praktijk.

Training Richtlijn medische hulpmiddelen - Greiner Bio-One

Greiner Bio-One Nederland verkoopt laboratoriumplastics voor eenmalig gebruik. De producten worden in Duitsland gemaakt en vinden via het Nederlandse verkoopkantoor hun weg naar laboratoria in ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen.

Bedrijfstraining Machineveiligheid - DAF Trucks

“Door productinnovatie en procesverbeteringen hebben wij bij DAF Trucks voortdurend nieuwe machines nodig. Daarom verzorgt NEN Training & Advies regelmatig de trainingen Machineveiligheid voor ons.

Bedrijfstraining Conditiemeting van infrastructurele werken volgens NEN 2767-4 - BAM

Onlangs volgden 12 medewerkers van BAM Civiel de bedrijfstraining Conditiemeting van infrastructurele werken volgens NEN 2767-4.

Bedrijfstraining NEN 1010 - Croon Elektrotechniek

Frank van Dongen is Technicus Maintenance bij Croon Elektrotechniek. Hij volgt regelmatig een training op het gebied van NEN 1010.

E-learning NEN 3140 - ASML

De eerste helft van 2011 volgden 5000 medewerkers van ASML de online NEN 3140-training. De medewerkers die slaagden voor de afsluitende toets mogen zich, afhankelijk van functie en opleidingsniveau, Vakbekwaam Persoon (VP) of Voldoende Onderricht Persoon (VOP) noemen.

Training Doelmatige documentatie v/e managementsysteem - Aerocar

Aerocar is een expeditiebedrijf dat voor binnen- en buitenlandse klanten bemiddelt bij lucht-, zee- en wegtransport. De ISO 9001- en AEO-F certificering van de onderneming heeft tot gevolg dat alle documentatie in lijn met de normen moet worden opgesteld en geregistreerd.

Training Machineveiligheid - Europoort C.V.

Ton Pustjens van Ertsoverslagbedrijf Europoort C.V. is groepshoofd van de elektrotechnische afdeling; verantwoordelijk voor het elektrotechnische gedeelte van het machinepark en de gebouwen van de onderneming.

Bedrijfstraining NEN 1010: openbare verlichting - Heijmans

Dagelijks maken we er als automobilist gebruik van: verlichting op rijbanen, bewegwijzering en duidelijke markeringen. Als ontwerper Elektra Grote Projecten bij Heijmans Techniek & Mobiliteit voorziet William Verstappen al deze middelen op, boven en naast de weg van elektra.