Training

Drukvaten volgens NEN-EN 13445-2

Drukvaten volgens NEN-EN 13445-2

Een dag van 09.30 tot 17.00 uur

Max. 20 deelnemers


Als u werkt met drukapparatuur heeft u te maken met de Richtlijn Drukapparatuur (PED).

Na deze training weet u welke eisen NEN-EN 13445-2 stelt aan materiaaleigenschappen.

Resultaat

  • U kent de eisen die NEN-EN 13445-2 stelt met betrekking tot materiaaleigenschappen, ontwerptemperatuur, kruipgebied en bevestigingsmaterialen
  • U weet hoe u aan technische leveringsvoorwaarden kunt voldoen
  • U kent de eisen er zijn ten aanzien van het merken van producten
  • U weet welke methoden deel twee van de norm beschrijft om brosse breuken te voorkomen

Docenten

Rob Bambach
Rob Bambach is Lead Specialist Metallurgy bij Lloyd’s Register Nederland. Lloyds Register is lid van de normcommissie Drukapparatuur. Bovendien is Lloyd’s aangewezen door het ministerie van SZW als Aangewezen Keuringsinstelling (AKI).Voor wie

Deze trainingmodule NEN-EN 13445-2 is interessant voor Mechanical engineers die ontwerpen maken voor drukapparatuur of ontwerpbeoordelingen doen (onder meer in het kader van één van de kwaliteitssysteemmodules van de Richtlijn Drukapparatuur); bedrijfsleiders van bedrijven die drukapparatuur vervaardigen, maar ook ieder ander die de voordelen van NEN-EN 13445 wil of moet gaan benutten.

U bent bijvoorbeeld werkzaam bij werkzaam bij een ingenieursbureau, adviesbureau, in de industrie (als gebruiker), bij een producent/fabrikant/ toeleverancier van drukapparatuur, eenonderzoeksinstantie zoals technische universiteit, TNO.

Sectoren:
procesindustrie, offshore/onshore - olie & gas - energie

Toelichting

Als u werkt met drukapparatuur heeft u te maken met de Richtlijn Drukapparatuur (Pressure Equipment Directive of PED). Deze beschrijft essentiële veiligheidseisen en uitgangspunten voor de fabrikant bij het ontwerpen en fabriceren van drukapparatuur. De eisen zijn globaal van opzet en worden in Europese normen verder uitgewerkt in NEN-EN 13445-1 tot en met 7.

Deze norm is de beste manier om een ‘vermoeden van overeenstemming’ met de essentiële eisen van de PED te verkrijgen en daarmee CE-markering te mogen aanbrengen.

Na het volgen van deze eendaagse training weet u welke eisen NEN-EN 13445-2 stelt aan materiaaleigenschappen.

Normen en Richtlijnen
De NEN-EN 13445 specificeert de eisen voor ontwerp, constructie, keuring en beproeving van niet aan vlambelasting blootgestelde drukvaten en definieert termen, definities en symbolen die van toepassing zijn op zulke drukvaten. De NEN-EN 13445 kent acht delen:

1: algemeen;
2: materialen;
3: ontwerp;
4: fabricage;
5: keuring en beproeving;
6: eisen modulair gietijzer;
7: gebruik conformiteitsprocedures
8: eisen aluminium of aluminium legeringen.

Verder zijn veel gebruikte normen NEN-EN 10052: warmtebehandeling ijzer- en staalproducten; NEN-EN 10079: definitie staalproducten en NEN-EN 10168: keuringsdocumenten.

U hoeft de norm niet mee te nemen naar de training.

Bedrijfstraining

Zijn er binnen uw organisatie meerdere mensen die deze training moeten volgen? We bieden deze training ook aan als bedrijfstraining. Bij een bedrijfstraining bij u op locatie vormen uw specifieke wensen het startpunt. Via een intakegesprek en/of bedrijfsbezoek stemmen we het doel en de inhoud met u af. U kunt onderwerpen laten uitbreiden en aanpassen aan het opleidingsniveau en de werkervaring van uw medewerkers. Of delen van meerdere reguliere ctrainingen laten combineren tot een specifieke bedrijfstraining of complete leergang.

Financieel voordeel

Ten opzichte van de tarieven van de “reguliere” training is deze bedrijfstraining bij u op locatie vaak al goedkoper vanaf zes deelnemers. Bovendien beperkt u de reistijd en reiskosten van uw medewerkers.

Waar en wanneer het u uitkomt

U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze training ook in de avond worden gerealiseerd.

Offerte aanvragen

Norm

NEN-EN 13445-2:2014 nl

Niet aan vlambelasting blootgestelde drukvaten - Deel 2: Materialen

NEN-EN 13445-2 specificeert de eisen voor materialen (inclusief met metaal beklede materialen) voor niet aan vlambelasting blootgestelde drukvaten en steunendie door EN 13445-1:2014 worden omvat en die zijn vervaardigd uit metallieke materialen; het ...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken

Inschrijven

Eendaagse training (incl. cursusmateriaal, excl. Btw) 695,00

Nu inschrijven

Meer dan 5 personen?
Vraag een offerte bedrijfstraining aan.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 188

training@nen.nl

NEN Trainingen

Dicht bij de bron

  • Open rooster of op maat bedrijfstrainingen
  • Actuele informatie uit de eerste hand: onze docenten
  • Klassikaal en/of online

  • Advies bij implementatie