Training

ISO 19011: Risk based auditen

Een dag van 09.30 tot 17.00 uur


 • 14 februari 2017 - Utrecht
 • 13 april 2017 - Eindhoven
 • 27 juni 2017 - Delft

U bent een ervaren auditor en op zoek naar een nieuwe impuls om het rendement van uw audits te verbeteren. Door risicogericht naar (kwaliteits)managementsystemen te kijken, krijgen audits toegevoegde waarde. Ze sluiten immers direct aan bij de onderwerpen die de organisatie bezighoudt. Ook wordt de beschikbare auditcapaciteit effectiever benut doordat de nadruk ligt op de processen waarbij de organisatie de meeste risico’s loopt.


Resultaat

 • U weet hoe u risicogericht kunt auditen
 • U kunt de mate van beheersing van organisatiebrede risico’s in kaart brengen en deze koppelen aan ondernemings- en risicodoelstellingen
 • U haalt meer uit uw interne audits

Voor wie

De training 'ISO 19011: Risk based auditen' is nuttig voor ervaren auditoren die een aanvullend perspectief op auditing willen krijgen. Heeft u nog weinig of geen ervaring met auditing? Volg dan eerst de training Interne auditing volgens ISO 19011.

De training 'ISO 19011: Risk based auditen' geeft u een nieuwe kijk op auditen en de belangrijkste aspecten van ISO 19011 en is gericht op het meer uit interne audits halen met een risicogerichte benadering. Dit sluit aan op de nieuwe structuur van managemenstsysteemnormen die ook risicogericht is. Auditen kan daarmee een belangrijk instrument worden om die risicogerichte praktijk te ondersteunen.

In de training doorloopt u alle stappen van het auditproces, waarbij we bij elke stap bekijken hoe u deze risicogericht kunt maken en wat de voordelen daarvan zijn. U krijgt een nieuwe kijk op auditen en kent de belangrijkste aspecten van ISO 19011.

Normen en richtlijnen
Als interne auditor heeft u te maken met de norm ISO 19011. Deze norm geeft praktische richtlijnen voor het voeren van interne en externe audits.

Norm noodzakelijk Voor het volgen van deze training is het niet noodzakelijk dat u de norm meeneemt.

Wilt u de normen met korting aanschaffen?
U kunt dit aangeven bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier.

Programma

 • Wat is risico based auditen (theorie)
 • Hoe richt ik mijn bestaande auditprogramma risico-based in
 • Waar moet ik op letten bij het uitvoeren van risico gestuurde audits
 • Hoe rapporteer ik en geef ik follow-up

Edwin Martherus
Heeft een (milieu) technische, bedrijfskundige en gedragskundige achtergrond. Zijn carrière is hij gestart bij de Koninklijke marine op het gebied van Arbo & milieu. Vervolgens is Edwin gaan werken op het gebied van risicomanagement voor Aon, Andersen, Deloitte, KPMG en Dura Vermeer. In 2007 heeft hij zijn eigen BV gestart en is zelf gaan ondernemen. De laatste jaren is hij coach voor professionals en teams. Voor NEN verzorgt hij diverse risicomanagementtrainingen.

Bedrijfstraining

Zijn er binnen uw organisatie meerdere mensen die deze training moeten volgen? We bieden deze training ook aan als bedrijfstraining. Bij een bedrijfstraining bij u op locatie vormen uw specifieke wensen het startpunt. Via een intakegesprek en/of bedrijfsbezoek stemmen we het doel en de inhoud met u af. U kunt onderwerpen laten uitbreiden en aanpassen aan het opleidingsniveau en de werkervaring van uw medewerkers. Of delen van meerdere reguliere trainingen laten combineren tot een specifieke bedrijfstraining of complete leergang.

Financieel voordeel

Ten opzichte van de tarieven van de 'reguliere' training is deze bedrijfstraining bij u op locatie vaak al goedkoper vanaf zes deelnemers. Bovendien beperkt u de reistijd en reiskosten van uw medewerkers.

Waar en wanneer het u uitkomt

U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze training ook in de avond worden gerealiseerd.ISO 19011: Risk based auditen

Suzanne de Ruiter is manager kwaliteit arbo en milieu Benelux voor CWS Nederland. Zij kijkt met plezier terug op de bedrijfstraining Risk based auditing volgens ISO 19011.

Eerder door u bekeken

Inschrijven

Eendaagse training (incl. cursusmateriaal, excl. Btw) 580,00

Nu inschrijven

Meer dan 4 personen?
Vraag een offerte bedrijfstraining aan.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 188

training@nen.nl

NEN Trainingen

Dicht bij de bron

 • Open rooster of op maat bedrijfstrainingen
 • Actuele informatie uit de eerste hand: onze docenten
 • Klassikaal en/of online

 • Advies bij implementatie