Training

ISO 9001: Kwaliteitsmanagement in de praktijk

ISO 9001: Kwaliteitsmanagement in de praktijk

Twee dagen van 09.30 tot 16.30 uur


 • 1-2 februari 2017 - Delft
 • 5-6 april 2017 - Rosmalen
 • 31 mei 2017 - (+ 1 juni 2017) - Utrecht

U gaat binnen uw organisatie een kwaliteitsmanagementsysteem volgens ISO 9001:2015 invoeren. Maar welke stappen moet u nemen, zodat het systeem goed aansluit op uw bedrijfsvoering, de relevante kwaliteitsrisico's omvat en draagvlak heeft binnen uw organisatie?

De training 'ISO 9001: Kwaliteitsmanagement in de praktijk' is onderdeel van de leergang Kwaliteitsmanagement


Na afloop

 • kent u de eisen die ISO 9001 stelt en kunt u die vertalen naar uw organisatie
 • kunt u een beheersbaar en eenvoudig te onderhouden kwaliteitsmanagementsysteem opzetten
 • weet u hoe u een projectplanning opstelt voor het invoeren van het systeem
 • weet u waarmee u rekening moet houden bij interne audits en de directiebeoordeling
 • weet u hoe certificatie in zijn werk gaat

Voor wie

De training 'ISO 9001: Kwaliteitsmanagement in de praktijk' is nuttig voor kwaliteitsmanagers, -coördinatoren en -medewerkers die zich bezig gaan houden met het opzetten en invoeren van een kwaliteitsmanagementsysteem.

De training 'ISO 9001: Kwaliteitsmanagement in de praktijk' leert u in twee dagen alles wat u moet weten om een efficiënt kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten en in te voeren. Na afloop heeft u niet alleen de kennis om het systeem op te zetten, maar weet u ook uw collega’s enthousiast te maken. En natuurlijk moet ook het management achter het systeem staan. U kunt aangeven waarom maatregelen genomen (moeten) worden en wat dit betekent voor de organisatie.


Leergang Kwaliteitsmanagement

Deze module is onderdeel van de leergang 'Kwaliteitsmanagement', die bestaat uit vier modules:
1. ISO 9001: de norm verklaard
2. ISO 9001: Kwaliteitsmanagement in de praktijk
3. ISO 31000: Risicomanagement in de praktijk
4. ISO 19011: Interne auditing
Meer informatie over de leergang Kwaliteitsmanagement >>

Combinatiekorting

Als u zich gelijktijdig opgeeft voor meerdere modules, ontvangt u flinke korting welke kan oplopen tot maar liefst € 353,-.
Kijk hier hoeveel u kunt besparen!

Normen en richtlijnen
ISO 9001 specificeert eisen aan een kwaliteitsmanagementsysteem. Aan de hand van een kwaliteitsmanagementsysteem toont u aan dat uw organisatie in staat is op een consistente wijze producten en diensten te leveren die voldoen aan de eisen van de klant en aan wet- en regelgeving. Als het systeem doeltreffend wordt toegepast helpt het de klanttevredenheid te verhogen. Naast de norm zijn er ter ondersteuning ook praktijkgidsen zoals 'Overstappen op ISO 9001 - De impact van de nieuwe norm' en 'Werken met ISO 9001 - De impact van kwaliteitsmanagement'.

Norm noodzakelijk
Voor het volgen van deze training is het niet noodzakelijk dat u de norm meeneemt naar de training. De prijs is inclusief de praktijkgids 'Werken met ISO 9001'.

Wilt u de normen met korting aanschaffen?
U kunt dit aangeven bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier.

Programma - dag 1

 • bewustwording creëren
 • uitgangssituatie vaststellen
 • doel van het project bepalen
 • plan van aanpak opstellen
 • organisatie voorbereiden

Programma - dag 2

 • opzetten en invoeren
 • beoordelen

Leo van den Besselaar
Heeft zijn sporen verdiend op het gebied van kwaliteitsmanagement in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. Hij heeft ruime ervaring met het opzetten, beoordelen en verbeteren van geïntegreerde managementsystemen en voert al vele jaren interne audits en leverancier audits uit. Daarnaast is hij 15 jaar Certificatie Auditor geweest voor ISO 9001, HACCP, ISO 22000 en ISO 22716. Ook heeft hij vele FDA- en IGZ-inspecties begeleid. De laatste jaren richt hij zich op risicomanagement en risk-based auditing.

Ronald Spruit
Adviseert organisaties op een creatieve, nuchtere manier hoe ze vorm kunnen geven aan kwaliteits-, arbo- en/of milieumanagementsystemen. Hij is altijd op zoek naar mogelijkheden om een managementsysteem werkelijk toegevoegde waarde te laten leveren. Voor de organisatie. En de medewerkers. Ronald is lid van de normcommissie TC 176 'Kwaliteitsmanagement' en heeft veel ervaring in het verzorgen van trainingen op het gebied van managementsystemen.

René Gouwens
Is programmamanager en docent bij NEN Training & Advies. Hij is betrokken geweest bij diverse implementatieprojecten bij een keur aan organisaties. Zowel in de commerciële sector als bij overheidsdiensten, zowel bij eenmansbedrijven als bij multinationals. Ook is hij lid van NEN Normcommissie Kwaliteitsmanagement. René treedt regelmatig op als docent op het gebied van de nieuwe ISO-normen, ISO 9001 en ISO 14001 en auditing. Ook is hij auteur van diverse artikelen en whitepapers op deze terreinen.

Bedrijfstraining

Zijn er binnen uw organisatie meerdere collega's met dezelfde opleidingsbehoefte? Of wilt u groepsgewijs kennis delen, laten aanvullen of opfrissen door een docent die naar u toe komt? Kies dan voor een bedrijfstraining. U kunt kiezen uit een standaard of maatwerk bedrijfstraining. Bij maatwerk stemmen we de inhoud af op uw organisatie.

Altijd staan uw leerwensen centraal. In een persoonlijk intakegesprek nemen we de tijd om de wensen van uw organisatie in kaart te brengen. In geval van maatwerk zal de docent het programma met u bepalen. U bepaalt waar we de bedrijfstraining uitvoeren. Dit kan bij u op kantoor of op een inspirerende buitenlocatie. Na afloop beschikken uw medewerkers over concrete handvatten voor de juiste normtoepassing.Eerder door u bekeken

Inschrijven

Tweedaagse training (incl. cursusmateriaal, excl. Btw)
985,00

Nu inschrijven

Meer dan 4 personen?
Vraag een offerte bedrijfstraining aan.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 188

training@nen.nl

NEN Trainingen

Dicht bij de bron

 • Open rooster of op maat bedrijfstrainingen
 • Actuele informatie uit de eerste hand: onze docenten
 • Klassikaal en/of online

 • Advies bij implementatie