Training

ISO 9001: de norm verklaard

Een van 09.30 tot 16.30 uur


 • 9 februari 2017 - Utrecht
 • 16 maart 2017 - Eindhoven
 • 18 mei 2017 - Delft
 • 29 juni 2017 - Utrecht
 • 12 oktober 2017 - Delft
 • 28 november 2017 - Eindhoven

U wilt weten of uw kwaliteitsmanagementsysteem aan alle eisen uit ISO 9001:2015 voldoet. Hoe vertaalt u de eisen uit deze norm naar uw organisatie? Welke eisen worden omschreven in ISO 9001:2015 en hoe geeft u hier invulling aan?

De training 'ISO 9001: de norm verklaard' is onderdeel van de leergang Kwaliteitsmanagement.

Resultaat

 • u weet wat ISO 9001:2015 inhoudt
 • u kent de eisen die ISO 9001:2015 stelt
 • u weet hoe u de eisen uit ISO 9001 vertaalt naar uw organisatie

Voor wie

De training 'ISO 9001: de norm verklaard' is voor iedereen die een interpretatie zoekt van ISO 9001, zoals kwaliteitsmanagers en -coördinatoren, adviseurs, directies, kwaliteitverbeterteams en auditoren (extern en intern).

U wilt weten of uw kwaliteitsmanagementsysteem aan alle eisen uit ISO 9001:2015 voldoet. Hoe vertaalt u de eisen uit deze norm naar uw organisatie? Welke eisen worden omschreven in ISO 9001:2015 en hoe geeft u hier invulling aan?

Na afloop van de eendaagse training 'ISO 9001: de norm verklaard' begrijpt u precies wat de eisen uit ISO 9001:2015 betekenen. U kunt makkelijker de juiste keuzes maken bij het vertalen van de norm naar uw organisatie. Hierdoor kunt u aantonen dat uw kwaliteitsmanagementsysteem aan de eisen voldoet.

Praktijkgids Overstappen op ISO 9001

U ontvangt bij deze training de praktijkgids 'Overstappen op ISO 9001' als onderdeel van het trainingsmateriaal.Normen en richtlijnen
ISO 9001 specificeert eisen aan een kwaliteitsmanagementsysteem. Aan de hand van een kwaliteitsmanagementsysteem toont een organisatie aan dat zij in staat is op een consistente wijze producten en diensten te leveren die voldoen aan de eisen van de klant en aan de wet- en regelgeving. Als het systeem doeltreffend wordt toegepast helpt het de klanttevredenheid te verhogen.

Norm noodzakelijk
Voor het volgen van deze training is het handig om de norm mee te nemen.

Wilt u de normen met korting aanschaffen?
U kunt dit aangeven bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier.


Leergang Kwaliteitsmanagement

Deze module is onderdeel van de leergang 'Kwaliteitsmanagement', die bestaat uit vier modules:
1. ISO 9001: de norm verklaard
2. ISO 9001: opzetten en invoeren van een kwaliteitsmanagementsysteem
3. ISO 31000: risicomanagement in de praktijk
4. ISO 19011: Interne auditing
Meer informatie over de leergang Kwaliteitsmanagement >>

Combinatiekorting

Als u zich gelijktijdig opgeeft voor meerdere modules, ontvangt u flinke korting welke kan oplopen tot maar liefst € 353,-.
Kijk hier hoeveel u kunt besparen!

Programma

 • High Level Structure (HLS)
 • Thema's in ISO 9001:2015
 • Toelichting op norm en specifieke hoofdstukken

René Gouwens
Is programmamanager en docent bij NEN Training & Advies. Hij is betrokken geweest bij diverse implementatieprojecten bij een keur aan organisaties. Zowel in de commerciële sector als bij overheidsdiensten, zowel bij eenmansbedrijven als bij multinationals. Ook is hij lid van NEN Normcommissie Kwaliteitsmanagement. René treedt regelmatig op als docent op het gebied van de nieuwe ISO-normen, ISO 9001 en ISO 14001 en auditing. Ook is hij auteur van diverse artikelen en whitepapers op deze terreinen.

Bedrijfstraining

Zijn er binnen uw organisatie meerdere mensen die deze training moeten volgen? We bieden deze training ook aan als bedrijfstraining. Bij een bedrijfstraining bij u op locatie vormen uw specifieke wensen het startpunt. Via een intakegesprek en/of bedrijfsbezoek stemmen we het doel en de inhoud met u af. U kunt onderwerpen laten uitbreiden en aanpassen aan het opleidingsniveau en de werkervaring van uw medewerkers. Of delen van meerdere reguliere ctrainingen laten combineren tot een specifieke bedrijfstraining of complete leergang.

Financieel voordeel

Ten opzichte van de tarieven van de “reguliere” training is deze bedrijfstraining bij u op locatie vaak al goedkoper vanaf zes deelnemers. Bovendien beperkt u de reistijd en reiskosten van uw medewerkers.

Waar en wanneer het u uitkomt

U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze training ook in de avond worden gerealiseerd.Klant aan het woord

“Weer volledig op de hoogte van ISO 9001: de norm verklaard”

Zeventien medewerkers van Zeeland Refinery volgden de NEN-bedrijfstraining ISO 9001: de norm verklaard. Zij zijn nu volledig op de hoogte van de laatste wijzigingen binnen deze norm. “We gaan vanaf nu meer risk based auditen”, zegt Pieter Kok, training officer van Zeeland Refinery.

Eerder door u bekeken

Inschrijven

Eendaagse training (incl. cursusmateriaal waaronder Praktijkgids 'Overstappen op ISO 9001', excl. Btw)

De leergang Kwaliteitsmanagement volgen?
Schrijf in voor meerdere modules >>
580,00

Nu inschrijven

Meer dan 5 personen?
Vraag een offerte bedrijfstraining aan.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 188

training@nen.nl

NEN Trainingen

Dicht bij de bron

 • Open rooster of op maat bedrijfstrainingen
 • Actuele informatie uit de eerste hand: onze docenten
 • Klassikaal en/of online

 • Advies bij implementatie