Training

NEN 1010 in de praktijk

NEN 1010 in de praktijk

Een dag van 9.30 tot 16.30 uur

Max. 20 deelnemers


 • 6 december 2016 - Eindhoven

In deze training leert u om de norm te gebruiken bij het ontwerpen van laagspanningsinstallaties en met welke andere normen u rekening moet houden.

Resultaat

 • U kent het wettelijk kader en toepassingsgebied van NEN 1010 en NPR 5310
 • U kent de relatie van NEN 1010 met andere elektrotechnische normen
 • U weet wat het verband is tussen de normdelen
 • U kunt relevante bepalingen opzoeken in NEN 1010 en NPR 5310

Voor wie?

Deze training is nuttig voor iedereen die verantwoordelijk is voor laagspanningsinstallaties en het werken daaraan, zoals ontwerpers, adviseurs, installateurs, hoofden van technische diensten en serviceafdelingen, calculatoren en werkvoorbereiders.

Toelichting

U werkt met laagspanningsinstallaties en maakt daarbij gebruik van de norm NEN 1010. In deze training leert u om deze norm te gebruiken bij het ontwerpen van laagspanningsinstallaties en met welke andere normen u rekening moet houden. Na het volgen van deze eendaagse training kunt u NEN 1010 gebruiken om de veiligheid van elektrische laagspanningsinstallaties te waarborgen. U weet precies hoe de norm is ingedeeld en hoe u relevante informatie kunt vinden.

Normen en richtlijnen
NEN 1010 bevat veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties. Naast de norm wordt NPR 5310, de Nederlandse Praktijkrichtlijn bij NEN 1010, behandeld. Vergeet niet deze normen mee te nemen naar de training, u zult beide actief gaan gebruiken.

Wilt u de normen met korting aanschaffen?
U kunt dit aangeven bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier.

Programma - ochtend

 • wettelijk kader, toepassingsgebied en relatie met andere normen
 • opbouw van NEN 1010
 • relatie tussen de verschillende normdelen
 • oefening


Programma - middag

 • cases (ontwerpen met de bepalingen uit NEN 1010 en NPR 5310)
 • afsluiting/evaluatie

Bedrijfstraining

Zijn er binnen uw organisatie meerdere collega's met dezelfde opleidingsbehoefte? Of wilt u groepsgewijs kennis delen, laten aanvullen of opfrissen door een docent die naar u toe komt? Kies dan voor een bedrijfstraining. U kunt kiezen uit een standaard of maatwerk bedrijfstraining. Bij maatwerk stemmen we de inhoud af op uw organisatie.

Altijd staan uw leerwensen centraal. In een persoonlijk intakegesprek nemen we de tijd om de wensen van uw organisatie in kaart te brengen. In geval van maatwerk zal de docent het programma met u bepalen. U bepaalt waar we de bedrijfstraining uitvoeren. Dit kan bij u op kantoor of op een inspirerende buitenlocatie. Na afloop beschikken uw medewerkers over concrete handvatten voor de juiste normtoepassing.Pouw Jongbloed

Pouw Jongbloed is lid van verschillende normcommissies: de Technische Commissie NEN 1010; NEC 623 (de commissie die zich bezighoudt met NEN-EN 50110, NEN 3140 en NEN 3840), werkgroep NEN 1010 medische ruimten; NEC 31 (elektrisch materieel ATEX) en NEC 17B (de commissie die zich bezighoudt met normen voor paneelbouw (zoals de NEN-EN-IEC 60947-serie en de NEN-EN-IEC 61439-serie).

Verder is hij bestuurslid bij Stipel (Stichting Persoonscertificatie Energietechniek) en voorzitter van NEC 44 (NEN-EN-IEC 60204-1 “Elektrische uitrusting van machines”). Daarnaast schrijft hij mee aan publicaties en is betrokken bij de (door)ontwikkeling van diverse trainingen (ook e-learnings).

Met zijn kennis en ervaring kun je met recht zeggen dat hij een echte kenner is van de ins en outs van de huidige én nieuwe NEN 1010.Eerder door u bekeken

Inschrijven

Eendaagse training (incl. cursusmateriaal, excl. Btw) 495,00

Nu inschrijven

Meer dan 4 personen?
Vraag een offerte bedrijfstraining aan.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 188

training@nen.nl

NEN Trainingen

Dicht bij de bron

 • Open rooster of op maat bedrijfstrainingen
 • Actuele informatie uit de eerste hand: onze docenten
 • Klassikaal en/of online

 • Advies bij implementatie