Training

NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen, kennismaking met de praktijk

MODULE 3


Twee dagen van 9.00 tot 17.00 uur


 • 7-8 februari 2017 - Woerden
 • 18-19 mei 2017 - Woerden
 • 20-21 september 2017 - Woerden

Deze training is bedoeld als kennismaking met de werkwijze van de methodiek in de praktijk.
Het doel is om onder begeleiding van ervaren trainers te ervaren hoe de werkwijze van inventarisatie, gebrekenbepaling wordt uitgevoerd op een inspectielocatie. Er wordt dus in de praktijk gewerkt met echte bouw- of installatie delen en werkelijke aanwezige gebreken. De gegevens worden uitgewerkt, de conditie en de risico’s worden bepaald. De training wordt voor de vakdisciplines Bouwkunde of Werktuigbouwkunde gegeven.

Training is onderdeel van de 'Leergang NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen - Onderhoudsinspecteur vastgoed' en optioneel voor de 'Leergang NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen - Opdrachtgever en opdrachtnemer'.

Voor wie

Deze training is bestemd voor iedereen die kennis wil maken met de werkwijze van de methodiek in de praktijk. Deze training kan zowel voor toekomstig inspecteurs als adviseurs worden gevolgd.
Dit kunnen onderhoudsmonteurs, -inspecteurs of -adviseurs zijn met algemene ervaring, of zij die hun kennis hiervan willen opfrissen. Het is ook een goede oriëntatie of extra voorbereiding op ‘NEN 2767 Praktijktraining Onderhoudsinspecteur Vastgoed’.

Ook geschikt voor iedereen die praktijkervaring wil opdoen of deze kennis en ervaring nodig heeft voor het uitvoeren van audits in verband met prestatiecontracten.

NB. U gaat tijdens deze training in de praktijk op locatie inspecteren. U kiest hierbij uw vakdiscipline. Geef bij uw aanmelding in het opmerkingenveld aan welke vakdiscipline u wilt gaan volgen (Bouwkunde of Werktuigbouwkunde).

Voorkennis

Deze training kan worden gevolgd nadat de training 'NEN 2767: conditiemeting van gebouwen, de methodiek' (Module 1) en de training 'NEN 2767: conditiemeting van gebouwen, verdieping methodiek' (Module 2) zijn gevolgd.

Het hebben van een VCA-certificaat is verplicht voor het volgen van deze training.


Resultaat

 • u heeft inzicht in de werkwijze in de praktijk
 • u weet welke onvoorziene situaties zich bij inspecties voor kunnen doen en waar u vooraf rekening mee moet houden
 • u heeft beter inzicht in welke vakkennis en ervaring nodig is om een goede inspectie of audit uit te kunnen voeren
 • u kunt de waarnemingen en verkregen informatie op hoofdlijnen uitwerken op een inspectieformulier
 • u weet wat u persoonlijk nodig heeft aan vakkennis, ervaring of aanvullende informatie voor uw (gewenste) functie en werkzaamheden, of voor het volgen van de vervolg modules


Leergang NEN 2767 Conditiemeting gebouwen - Onderhoudsinpecteurs

Deze training is onderdeel van de 'Leergang NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen - Onderhoudsinspecteur vastgoed' en optioneel voor de 'Leergang NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen - Opdrachtgever en opdrachtnemer'.


Combinatiekorting

Als u zich gelijktijdig opgeeft voor meerdere modules, ontvangt u flinke korting welke kan oplopen tot maar liefst € 440,-.
Kijk hier hoeveel u kunt besparen!

Toelichting

Tijdens de training 'NEN 2767: conditiemeting van gebouwen, de methodiek' (Module 1) en de training 'NEN 2767: conditiemeting van gebouwen, verdieping methodiek' (Module 2) is de basis gelegd voor uw kennis, inzicht in en ervaring met het op een juiste wijze toepassen van de methodiek NEN 2767.

Om dit goed te kunnen toepassen in de praktijk is het belangrijk dat er met de methodiek wordt geoefend bij een gebouw op locatie. Deze leerervaring is van belang om inzicht te krijgen in de werkwijze en de uitdagingen in het veld. Het beheersen van de juiste werkwijze in deze onvoorspelbare omgeving is van belang om de juiste conditiescore te bepalen.

Onder begeleiding van ervaren trainers gaat u zelf ervaring op doen met het uitvoeren van de conditiemeting in de praktijk.

Tijdens deze tweedaagse praktijktraining leert u de werkwijze van NEN 2767 toe te passen. Dit gebeurt door uitleg en demonstratie van de trainer maar ook door het oefenen met mede deelnemers. In een echt gebouw neemt u van de bouw-, of installatiedelen de gebreken op en bepaalt de intensiteit en omvang van de gebreken. U leert een inspectieformulier op eenduidige wijze uit te werken.

Na afloop heeft u alle stappen van inventarisatie tot conditiemeting en risicobepaling doorlopen. U heeft zelf ervaren wat het is om een eerste inspectie te doen en geleerd om de resultaten uit te werken op een inspectieformulier. De resultaten kunnen, worden gebruikt voor het opzetten van een op beleid afgestemd meerjarenonderhoudsplan.

Opmerkingen bij trainingsmodule 3
Om baat te hebben bij het volgen van ‘NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen, kennismaking met de praktijk’ (Module 3) raadt NEN aan:
• Bouwkundig of werktuigbouwkundig onderlegd te zijn;
• Interesse te hebben in de wijze waarop onderhoudsinspecties op basis van NEN 2767 worden uitgevoerd;
• Geen of beperkte ervaring te hebben met het uitvoeren van onderhoudsinspecties;
• Affiniteit te hebben met uitvoeren van inspecties of de intentie hebben onderhoudsinspecties te gaan (laten) uitvoeren.

Mensen met al enige ervaring (minimaal 2 jaar) met het uitvoeren van onderhoudsinspecties zullen over het algemeen direct kunnen doorstromen naar ‘NEN 2767: Praktijktraining Onderhoudsinspecteur vastgoed’ (Module 4).

Normen
• NEN 2767-1 vereenvoudigd het objectief vastleggen van de technische kwaliteit van bouw- en installatieonderdelen.
• NEN 2767-2 geeft de gebrekenlijsten voor bouwkundige en gebouwgebonden installatietechnische elementen inclusief de bij het gebouw behorende terreinen en -voorzieningen.

Voor het volgen van de training is het niet noodzakelijk dat u de norm
NEN 2767 meeneemt naar de training.

Wilt u de normen met 15% standaard trainingskorting aanschaffen?
U kunt dit aangeven bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier.
PS: NEN 2767-2 betreft een Excel-document en kan daarom alleen digitaal geleverd worden.

Annulering bij slechte weersomstandigheden of onwerkbaar weer
Let op: De training vindt deels buiten op locatie plaats. Bij slechte weersomstandigheden of onwerkbaar weer is het niet wenselijk de training door te laten gaan.

NEN en haar trainers beslissen 5 dagen voor aanvang van de training of de training op basis van de weersvoorspellingen door kan gaan. Als we verwachten dat de omstandigheden te slecht worden om de training door te laten gaan, zal deze worden verplaatst naar een later tijdstip.

Mochten we 5 dagen voor aanvang beslissen dat de training wel doorgaat, maar de omstandigheden op de trainingendagen toch onwerkbaar zijn, dan wordt alsnog besloten de training te verplaatsen. We proberen u hierover zo spoedig mogelijk te informeren.

Programma

Per discipline inspecteert u op locatie de conditie van bouw- of installatiedelen.
De trainingsdagen worden als volgt ingedeeld.

Dag 1
• Herhaling theorie; de methodiek
• Hoe bouw je een inspectie op
• Voorbereiden inspectie, welke elementen vanuit conditiemeting (deel II is relevant)
• Vervolg - hoe bouw je een inspectie op
• Voorbereiden inspectie, welke elementen vanuit conditiemeting (deel II is relevant)
Resultaat van dag 1: een inspectieplan voor dag 2

Dag 2
• Uitvoeren van een inspectie onder begeleiding
• Gezamenlijk de inspectieresultaten verwerken en rapporteren

Annulering bij slechte weersomstandigheden of onwerkbaar weer
Let op: De training vindt deels buiten op locatie plaats. Bij slechte weersomstandigheden of onwerkbaar weer is het niet wenselijk de training door te laten gaan.

NEN en haar trainers beslissen 5 dagen voor aanvang van de training of de training op basis van de weersvoorspellingen door kan gaan. Als we verwachten dat de omstandigheden te slecht worden om de training door te laten gaan, zal deze worden verplaatst naar een later tijdstip.

Mochten we 5 dagen voor aanvang beslissen dat de training wel doorgaat, maar de omstandigheden op de trainingendagen toch onwerkbaar zijn, dan wordt alsnog besloten de training te verplaatsen. We proberen u hierover zo spoedig mogelijk te informeren.

Docenten

Math Lemmens
Math Lemmens is Principal Inspector bij Bureau Veritas Riskcontrol.


Piet Backer
Piet Backer is adviseur onderhoud en duurzaamheid bij Bureau Veritas Asset Management.

Mischa Kok
Mischa Kok is Senior adviseur asset- en onderhoudsmanagement bij DPA Cauberg-Huygen.


Menno van den Broeke
Menno van den Broeke is Senior consultant at ARCADIS Nederland.


Talon van der Grift
Talon van der Grift is Adviseur Bouwregelgeving en Gebouwkwaliteit bij ARCADIS Nederland.

Bedrijfstraining

Zijn er binnen uw organisatie meerdere mensen die deze training moeten volgen? We bieden deze training ook aan als bedrijfstraining. Bij een bedrijfstraining bij u op locatie vormen uw specifieke wensen het startpunt. Via een intakegesprek en/of bedrijfsbezoek stemmen we het doel en de inhoud met u af. U kunt onderwerpen laten uitbreiden en aanpassen aan het opleidingsniveau en de werkervaring van uw medewerkers. Of delen van meerdere reguliere trainingen laten combineren tot een specifieke bedrijfstraining of complete leergang.

Financieel voordeel

Ten opzichte van de tarieven van de 'reguliere' training is deze bedrijfstraining bij u op locatie vaak al goedkoper vanaf zes deelnemers. Bovendien beperkt u de reistijd en reiskosten van uw medewerkers.

Waar en wanneer het u uitkomt

U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze training ook in de avond worden gerealiseerd.

Wilt u een bedrijfstraining voor de discipline bouwkundeWilt u een bedrijfstraining voor de discipline werktuigbouwkunde


Eerder door u bekeken

Inschrijven

Tweedaagse training (incl. cursusmateriaal, excl. Btw)
Geef bij uw aanmelding in het opmerkingenveld uw vakdiscipline aan.

Een van de leergangen conditiemeting volgen?
Inschrijven voor meerdere modules >>
985,00

Nu inschrijven

Meer dan 5 personen?
Vraag een offerte bedrijfstraining aan.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 188

training@nen.nl

NEN Trainingen

Dicht bij de bron

 • Open rooster of op maat bedrijfstrainingen
 • Actuele informatie uit de eerste hand: onze docenten
 • Klassikaal en/of online

 • Advies bij implementatie