Training

NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen, verdieping methodiek

MODULE 2


Een dag van 9.30 tot 17.00 uur


 • 25 januari 2017 - Eindhoven
 • 16 maart 2017 - Utrecht
 • 19 april 2017 - Delft

Door het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan, leert u de methodiek praktisch toepassen. Nadat u in de training 'NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen, de methodiek' kennis heeft genomen van de methodiek NEN 2767, leert hier u door werkopdrachten de inspectieresultaten in een stappenplan te verwerken tot een geoptimaliseerde meerjarenonderhoudsplanning.
Er wordt ingegaan op vaardigheden, zoals bepaling van intensiteit, omvang, conditiebepaling bij meerdere gebreken en het omgaan met het gebrek verval. Tevens leert u door conditie-aggregatie de conditie te herleiden vanaf elementniveau tot gebouwniveau.

Deze training is onderdeel van de 'Leergang NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen - Onderhoudsinspecteur vastgoed' en optioneel voor de 'Leergang NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen - Opdrachtgever en opdrachtnemer'.

Voor wie

Voor iedereen die wil weten hoe de opgedane theoretische kennis van de basistraining naar de praktijk kan worden vertaald.

Bijvoorbeeld voor: (toekomstig) inspecteurs en onderhoudsadviseurs, managers beheer en onderhoud, bedrijfsvoerders, inkopers, maintenance engineers, beleidsmakers, contractmanagers, werkvoorbereiders, uitvoerders en monteurs.

Voorkennis

De training 'NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen, de methodiek' (Module 1) moet recent zijn gevolgd. Er wordt verondersteld dat u de basiskennis beheerst en er zal niet te lang bij stil gestaan worden. Voorafgaande aan deze module wordt uw basiskennis van de methodiek getoetst.

Resultaat

 • u heeft aan de hand van een case geoefend met het uitwerken van de inventarisatie en inspectiegegevens.
 • u kunt de NEN 2767-2 gebrekenlijst goed te hanteren.
 • u kunt de juiste conditiescore bepalen ook bij meerdere gebreken aan hetzelfde bouw- en of installatiedeel.
 • u kunt de geaggregeerde conditiescore van een gebouw bepalen.
 • u heeft geoefend met het bepalen van risico’s van gebreken.
 • u heeft kennis gemaakt met het uitwerken van gegevens in het inspectieformulier van NEN.
 • u heeft de vaardigheid om alle stappen van conditiemeting te doorlopen.
 • u heeft inzicht in de wijze waarop een meerjaren onderhoudsplan (technische onderhoudsbehoefte) gebaseerd op beleidsuitgangspunten tot stand komt.

Na module 1 en 2 kunt u (na een grondige persoonlijke voorbereiding en zelf veel oefenen met de methodiek) deelnemen aan het SCEV-examen NEN 2767 Methodiek.


Leergang NEN 2767 Conditiemeting gebouwen

Deze module is onderdeel van de 'Leergang NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen - Onderhoudsinspecteur vastgoed' en optioneel voor de 'Leergang NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen - Opdrachtgever en opdrachtnemer'.


Combinatiekorting

Als u zich gelijktijdig opgeeft voor meerdere modules, ontvangt u flinke korting welke kan oplopen tot maar liefst € 440,-.
Kijk hier hoeveel u kunt besparen!

Toelichting

In de training 'NEN 2767: conditiemeting van gebouwen, de methodiek' (Module 1) heeft u de basis gelegd voor uw kennis en inzicht in de toepassing van
NEN 2767 Conditiemeting voor gebouwen op alle deelgebieden waar deze norm een rol kan spelen.

Voor een goede toepassing in de praktijk is beheersing van de methodiek in praktijksituaties essentieel. Het is zaak met de methodiek te oefenen. Deze leerervaring is van belang omdat de praktijk weerbarstig is en onverwachte situaties vragen kunnen oproepen over de juist werkwijze. Dit kan gemakkelijk tot discussies tussen opdrachtgever en opdrachtnemer leiden. Het aantoonbaar volgen van de juiste werkwijze is dan van belang om tot een objectieve oplossing te komen.

Tijdens deze eendaagse verdiepingstraining leert u de werkwijze van
NEN 2767-1 beheersen door het uitwerken van werkopdrachten en het op een juiste wijze gebruiken van de NEN 2767-2 gebrekenlijsten.

Om zelf te ervaren, en goed te begrijpen, hoe NEN 2767 wordt toegepast voor een conditie- en risico gestuurd meerjarenonderhoudsplan worden alle stappen aan de hand van een casus, gezamenlijk voor alle disciplines stap voor stap uitgewerkt en doorgenomen. Dit mede aan de hand van de werkwijze op een inventarisatie en inspectieformulier zoals ook wordt gebruikt door inspecteurs. Hierbij komt ook het afstemmen van de onderhoudsmaatregelen op beleiduitgangspunten aan de orde. Tevens wordt ingegaan op de methodiek van conditie-aggregatie.

SCEV-examen NEN 2767 Methodiek
Na afloop van deze module 2 kunt u ervoor kiezen het SCEV-examen NEN 2767 Methodiek te maken. Kijk voor meer informatie op www.scev.nl.


Programma

 • Inventariseren en conditiebepaling
 • Bepalen onderhoudscycli en behoefteplan
 • Opstellen MOP en optimaliseren
 • Vaststelling onderhoudsbeleid
 • Prestatiecontracten

Docenten

Math Lemmens
Math Lemmens is Principal Inspector bij Bureau Veritas Riskcontrol.

Piet Backer
Piet Backer is adviseur onderhoud en duurzaamheid bij Bureau Veritas Asset Management

Johan Smit
Johan Smit is Senior Adviseur en Accountmanager bij RPS advies- en ingenieursbureau.

Ron Termeer
Ron Termeer is Teamleider huisvesting en vastgoed at RPS advies- en ingenieursbureau.

Bedrijfstraining

Zijn er binnen uw organisatie meerdere mensen die deze training moeten volgen? We bieden deze training ook aan als bedrijfstraining. Bij een bedrijfstraining bij u op locatie vormen uw specifieke wensen het startpunt. Via een intakegesprek en/of bedrijfsbezoek stemmen we het doel en de inhoud met u af. U kunt onderwerpen laten uitbreiden en aanpassen aan het opleidingsniveau en de werkervaring van uw medewerkers. Of delen van meerdere reguliere trainingen laten combineren tot een specifieke bedrijfstraining of complete leergang.

Financieel voordeel

Ten opzichte van de tarieven van de 'reguliere' training is deze bedrijfstraining bij u op locatie vaak al goedkoper vanaf zes deelnemers. Bovendien beperkt u de reistijd en reiskosten van uw medewerkers.

Waar en wanneer het u uitkomt

U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze training ook in de avond worden gerealiseerd.Eerder door u bekeken

Inschrijven

Eendaagse training (incl. cursusmateriaal, excl. Btw)

Een van de leergangen conditiemeting volgen?
Inschrijven voor meerdere modules >>
635,00

Nu inschrijven

Meer dan 5 personen?
Vraag een offerte bedrijfstraining aan.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 188

training@nen.nl

NEN Trainingen

Dicht bij de bron

 • Open rooster of op maat bedrijfstrainingen
 • Actuele informatie uit de eerste hand: onze docenten
 • Klassikaal en/of online

 • Advies bij implementatie