Training & Advies - Zorg & Welzijn

NEN Trainingen

Dicht bij de bron

 • Open rooster of op maat bedrijfstrainingen
 • Actuele informatie uit de eerste hand: onze docenten
 • Klassikaal en/of online
 • Advies bij implementatie

NEN E-learning

Leren wanneer het u uitkomt

 • Gemakkelijk en direct
 • Minder training- en reistijd
 • Toetsen en monitoren voortgang

Kennis uit eerste hand

Binnen zorg & welzijn zijn medewerkers vanuit verschillende disciplines actief. Of u nu kwaliteitsmanager, facilitair manager, fabrikant, gebouwbeheerder, auditor, installatieverant-woordelijke of zorgverlener bent, wij hebben een passende training voor u.

NEN helpt u te begrijpen welke normen en richtlijnen voor u relevant zijn en hoe u ze toepast. De trainingen sluiten aan op uw werksituatie.
U kunt direct toepassen wat u leert.Onze docenten
De trainingen van NEN worden verzorgd door uitstekende docenten. Het zijn experts binnen hun vakgebied en veelgevraagde sprekers. Vrijwel al onze docenten werken mee aan de ontwikkeling van normen. Zij kennen de norm én uw praktijksituatie dan ook van haver tot gort. Zodoende leert u bij NEN de toepassing van de norm uit de eerste hand.

Trainingen per discipline

NEN en HKZ

NEN en HKZ zijn per 1 mei 2012 gefuseerd. Via HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) bieden wij u diverse trainingen aan om u te ondersteunen bij het implementeren van een kwaliteits- of veiligheidsmanagementsysteem voor diverse branches in Zorg en Welzijn.
Bekijk de HKZ trainingen


Bedrijfstrainingen

Wist u dat het vanaf 4 deelnemers aantrekkelijk is om te kiezen voor een bedrijfstraining? U kunt kiezen uit een standaard of maatwerk training. Uw leerbehoefte staat altijd centraal, ook als u kiest voor een blended leertraject.

 • Financieel voordeel
 • Waar en wanneer het u uitkomt
 • Afgestemd op uw situatie
 • Advies op maat achteraf


Wilt u meer informatie? Bel (015) 2 690 168

Advies

Hulp nodig bij het voldoen aan de eisen van de Europese richtlijnen voor medische hulpmiddelen?
NEN kan u helpen met de toepassing van normen, richtlijnen in de vorm van individuele begeleiding, workshops en seminars.

Meer informatie

Klanten aan het woord

“Leuk en leerzaam om samen praktijkervaringen uit te wisselen”

Willem Fraij en Leo Manders zijn medisch instrumentatietechnici bij het Radboudumc in Nijmegen. Samen met twee collega’s volgden zij de NEN bedrijfstraining ‘Sterilisatie van medische hulpmiddelen: wettelijke eisen’. “Erg fijn om vakinhoudelijk ervaringen uit te wisselen en in discussie te gaan over ons mooie vak.”

Aan de slag met NEN-EN-ISO 15189 na geslaagde masterclass

Peter van ’t Sant is klinisch chemicus in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Met zijn collega’s volgde hij in september 2014 de masterclass NEN-EN-ISO 15189. Deze norm beschrijft de kwaliteitseisen in medische laboratoria en vervangt de huidige CCKL-richtlijn. Dat is een hele omschakeling. Peter: “De training heeft ons geholpen om de norm goed te interpreteren en toe te passen.”

Het voordeel van deze training was de persoonlijke aandacht voor ieders vakgebied en praktijksituatie.

Mary de Jong Hoofd producttechnische ondersteuning, Bio One

"We zijn de hele dag met theorie bezig geweest, maar het was geen moment saai. Sterker nog: de dag was eigenlijk veel te kort."

Willem Fraij en Leo Manders Medisch instrumentatietechnici, Radboudumc in Nijmegen

“Door de masterclass kunnen we de norm beter interpreteren en toepassen in ons werk.”

Peter van ’t Sant Klinisch chemicus

Meer klantervaringen

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze trainingen of adviestrajecten? Neem dan contact met ons op.

(015) 2 690 188

training@nen.nl

Veelgestelde vragen

Ben ik gecertificeerd als ik bij NEN een training heb gevolgd?
Bij deelname aan onze trainingen ontvangt u na afloop een bewijs van deelname. Hiermee kunt u aantonen dat u op de hoogte bent van de inhoud van de norm en hoe deze dient toegepast te worden. Na het volgen van onze trainingen bent u echter niet gecertificeerd, NEN is een onafhankelijk kenniscentrum en geen certificerende instelling.
Is het verplicht de norm en/of praktijkgidsen te bestellen als ik aan een training ga deelnemen?
Nee, dit is niet verplicht. Indien de norm noodzakelijk is om een training te kunnen volgen is er altijd een aantal inkijkexemplaren aanwezig tijdens de training. U bent dan echter niet gegarandeerd van een eigen exemplaar. Wij adviseren u de norm aan te schaffen, mede gezien het feit dat u de norm in de toekomst nog eens zult moeten raadplegen. U krijgt dan bovendien 15% cursistenkorting op de norm. Wilt u van de korting gebruik maken, vult u dan in het opmerkingenveld de norm(en) in die u wenst te bestellen (papier of PDF).

Meer veelgestelde vragen