Training

ISO 22301: Business Continuity Management

Een dag van 09.30 tot 16.30 uur


Een organisatie die aan business continuity management werkt, beschikt over een continuïteitsplan volgens de plan-do-check-act-cyclus. U leert hoe u ISO 22301 kunt toepassen binnen uw organisatie en wat de succesfactoren en valkuilen zijn bij het beheersen en invoeren.

Resultaat

 • u kunt een systeem voor bedrijfscontinuïteitmanagement invoeren en beheersen
 • u weet wat de succesfactoren en valkuilen zijn
 • u kent het doel en de strekking van NEN-ISO 22301
 • u kent de hoofdlijnen van de norm
 • u weet wat het verschil is met de BS 25999
 • u kent u de relatie met ISO 31000 en andere internationale managementnormen

Voor wie

De training 'ISO 22301: Business Continuity Management is nuttig voor leidinggevenden en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor risicomanagement, veiligheid, bedrijfscontinuïteit, beveiliging, automatisering en financiën.

Uw organisatie kan geconfronteerd worden met incidenten die de operationele bedrijfsvoering in gevaar brengen. Naast de directe schade van het incident wordt ook het vertrouwen in de organisatie geschaad en zullen klanten mogelijk een andere leverancier zoeken als de bedrijfsvoering niet snel wordt hersteld. ISO 22301 is bij uitstek geschikt als u zich van de concurrentie wilt onderscheiden.

In de training 'ISO 22301: Business Continuity Management' leert u hoe u ISO 22301 kunt toepassen binnen uw eigen organisatie en wat de succesfactoren en valkuilen zijn bij het beheersen en invoeren.

Normen en richtlijnen
NEN-ISO 22301 beschrijft de eisen voor een systeem voor bedrijfscontinuïteitmanagement op basis waarvan een certificaat kan worden verkregen.
NEN-ISO 31000 geeft richtlijnen voor risicomanagement in brede zin.

Wilt u de normen met korting aanschaffen?
U kunt dit aangeven bij het opmerkingenveld op het aanmeldingsformulier.

Programma

 • Introductie ISO 22301
 • Praktijkvoorbeelden en interactieve casus
 • Tips en trucs rondom implementatie ISO 22301
 • Valkuilen
 • Verankering van BCM in de keten
 • Relatie tot ISO 31000

Alex Hoogteijling
Ruim 11 jaar lang is Alex Hoogteijling werkzaam geweest voor één van de grootste adviesbureaus ter wereld waar hij verantwoordelijk was voor de dienstverlening op het gebied van bedrijfscontinuïteitsmanagement. Binnen dat adviesbureau heeft hij veel ervaring opgedaan op het gebied van informatiebeveiliging, IT-auditing en vooral bedrijfscontinuïteitsmanagement. In zijn carrière heeft hij een groot aantal complexe opdrachten uitgevoerd binnen verschillende sectoren, zowel nationaal als internationaal. Specifiek met betrekking tot bedrijfscontinuïteitsmanagement en informatiebeveiliging heeft hij in deze projecten verschillende rollen vervuld: auditor, adviseur, coach, uitvoerder en projectmanager. Door zijn uitgebreide ervaring weet hij welke aanpak wel of niet werkt en is hij in staat theoretische managementsystemen (op het gebied van continuïteitsmanagement en informatiebeveiliging) pragmatisch te vertalen naar praktische en pragmatische oplossingen die daadwerkelijk effectief zijn.

Bedrijfstraining

Zijn er binnen uw organisatie meerdere mensen die deze training moeten volgen? We bieden deze training ook aan als bedrijfstraining. Bij een bedrijfstraining bij u op locatie vormen uw specifieke wensen het startpunt. Via een intakegesprek en/of bedrijfsbezoek stemmen we het doel en de inhoud met u af. U kunt onderwerpen laten uitbreiden en aanpassen aan het opleidingsniveau en de werkervaring van uw medewerkers. Of delen van meerdere reguliere ctrainingen laten combineren tot een specifieke bedrijfstraining of complete leergang.

Financieel voordeel

Ten opzichte van de tarieven van de 'reguliere' training is deze bedrijfstraining bij u op locatie vaak al goedkoper vanaf zes deelnemers. Bovendien beperkt u de reistijd en reiskosten van uw medewerkers.

Waar en wanneer het u uitkomt

U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze training ook in de avond worden gerealiseerd.Bij deze training ook interessant

Eerder door u bekeken

Inschrijven

Eendaagse training (incl. cursusmateriaal, excl. Btw) 580,00

Nu inschrijven

Meer dan 4 personen?
Vraag een offerte voor een bedrijfstraining aan.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 188

training@nen.nl

NEN Trainingen

Dicht bij de bron

 • Open rooster of op maat bedrijfstrainingen
 • Actuele informatie uit de eerste hand: onze docenten
 • Klassikaal en/of online

 • Advies bij implementatie