Training

Nieuw! HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001: kwaliteitsmanagement zorg in de praktijk

Twee dagen van 09.30 tot 16.00 uur

Max. 15 deelnemers


U gaat binnen uw zorginstelling aan de slag met een kwaliteitsmanagementsysteem. Maar welke stappen moet u nemen, zodat het systeem goed aansluit op uw bedrijfsvoering, de relevante kwaliteitsrisico's omvat en draagvlak heeft binnen uw organisatie?

Deze training leert u in twee dagen alles wat u moet weten om te komen tot een praktisch en efficiënt werkend kwaliteitsmanagementsysteem. Met aandacht voor de specifieke overeenkomsten en verschillen tussen de verschillende kwaliteitsmodellen.

Na afloop heeft u niet alleen de kennis om het systeem op te zetten, maar weet u ook uw collega’s enthousiast te maken. En natuurlijk moet ook het management achter het systeem staan. U kunt aangeven waarom maatregelen genomen (moeten) worden en wat dit betekent voor de organisatie.

Resultaat

  • u heeft inzicht in het waarom van een kwaliteitsmanagementsysteem.
  • u heeft overzicht van de meest gebruikte managementsysteemnormen in de zorg
  • u kent de te borgen aspecten van een kwaliteitsmanagementsysteem (KMS)?
  • u kunt een praktisch stappenplan toepassen om te komen tot een praktisch en gedragen kwaliteitsmanagementsysteem conform HKZ, NEN-EN 15224 en/of ISO 9001

Voor wie

Deze training is nuttig voor iedereen in de zorgsector die kwaliteit in zijn portefeuille heeft, zoals kwaliteitsmanagers en -coördinatoren, adviseurs, directies en, kwaliteitverbeterteams.

Normen en richtlijnen
Voor het volgen van deze training is het niet noodzakelijk om de norm mee te nemen.

Programma - dag 1

09:30 Introductie
10:00 Waarom van een KMS
11:00 Introductie KMS-normen
12:30 Lunch
13:15 Zorg dat de goede dingen worden gedaan
- stel de uitgangspunten vast
- stel het toepassingsgebied en de processen vast
- sluit aan op de managementstructuur
16:00 Afsluiting
16:30 Einde

Programma – dag 2

9:30 Korte terug- en vooruitblik
10:00 Zorgen dat de goede dingen worden gedaan
- plan de beheersmaatregelen
- organiseer de operationele processen
- inrichten managementinformatie
12:30 Lunch
13:15 Vervolg
14:00 Invoeren
- bereid medewerkers voor
- laat het systeem werken
- certificatie
- onderhoud en verbeteren
16:15 Afsluiting
16:30 Einde

Corné Adriaansen

Corné is als afgestudeerd Master of Strategic Management inmiddels 10 jaar actief als senior adviseur Kwaliteit en Beleid in de sectoren zorg en welzijn. Na dienstverbanden bij o.a. CZ zorgverzekeraar en Thuiszorg Breda heeft hij de overstap gemaakt naar de advieswereld, de laatste 3 jaren bij AdCase te Oldenzaal. Hij begeleidt onder andere organisaties bij het ontwikkelen en onderhouden van hun kwaliteitsmanagementsysteem en is sparringpartner voor directies en raden van bestuur op strategisch niveau.

Naast zijn werkzaamheden als senior adviseur Kwaliteit en Beleid is Corné werkzaam als docent binnen de opleiding Management in de Zorg aan de Avans Hogeschool te Breda en Den Bosch. Hij verzorgt daar onder meer vakken als Financiering in de Zorg, Kwaliteit en Strategie. Daarnaast is hij onder andere docententrainer, examinator, eindscriptiebegeleider en betrokken bij diverse commissies.

Corné is op dit moment lid van de Nederlandse normcommissie NEN EN 15224 en voormalig lid van het Centraal College van Deskundigen Zorg en Welzijn.

Zijn er binnen uw organisatie meerdere mensen die deze training moeten volgen? We bieden deze training ook aan als bedrijfstraining. Bij een bedrijfstraining bij u op locatie vormen uw specifieke wensen het startpunt. Via een intakegesprek en/of bedrijfsbezoek stemmen we het doel en de inhoud met u af. U kunt onderwerpen laten uitbreiden en aanpassen aan het opleidingsniveau en de werkervaring van uw medewerkers. Of delen van meerdere reguliere ctrainingen laten combineren tot een specifieke bedrijfstraining of complete leergang.

Financieel voordeel

Ten opzichte van de tarieven van de 'reguliere' training is deze bedrijfstraining bij u op locatie vaak al goedkoper vanaf zes deelnemers. Bovendien beperkt u de reistijd en reiskosten van uw medewerkers.

Waar en wanneer het u uitkomt

U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze training ook in de avond worden gerealiseerd.Eerder door u bekeken

Inschrijven

Tweedaagse training (incl. cursusmateriaal, excl. Btw) 985,00

Nu inschrijven

Meer dan 4 personen?
Vraag een offerte bedrijfstraining aan.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 188

training@nen.nl

NEN Trainingen

Dicht bij de bron

  • Open rooster of op maat bedrijfstrainingen
  • Actuele informatie uit de eerste hand: onze docenten
  • Klassikaal en/of online

  • Advies bij implementatie